Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Idą mrozy....

<< < (5/8) > >>

Hulltay:
-28,5 i zatyrkotał z I razem, nowe aku spisuje się znakomicie :)

stolek6:
No moj przy -23 mial pierwsza zadyszke o 6:00 ale mimo oporu zapalil po ok 4 s. za pierwszym razem :-) OlafLarry zapytaj kolege co Ci sanciaka radzil podpalic jak jemu auto pali  :-o
U mnie mondziaki i passaty ( boski volkswagen !!! ) kolegow w firmie rok temu przy podobnych mrozach sie poddaly, dzis jezdza japoncami na etyline :-)

Leszek_S.:

--- Cytat: "OlafLarry" ---było nie było wczoraj -31, odpalił bez żadnych dodatków. Dziś - 33, jeszcze nie próbowałem palić. Zobaczymy.
--- Koniec cytatu ---

U la laaaa to faktycznie ciężkie warunki już. Widać dobre paliwo lejesz... Można wiedzieć gdzie tankujesz :?: Czy w samym Zakopanym czy może gdzieś poza... :?:

Masmix:

--- Cytat: "Masmix" ---Co może być przyczyną, że z jednego z nawiewów cały czas leci zimne powietrze ? Temperaturę ustawiam na 24-25 stopni. Na szyby i twarz leci ciepłe powietrze, na nogi od strony kierowcy ciepło, od strony pasażera z jednego z nawiewu lodowate powietrze. Płyn w chłodnicy sprawdzany.
--- Koniec cytatu ---

Macie panowie jakiś pomysł ?? Bo niezbyt komfortowo się jeździ.

OlafLarry:

--- Cytat: "Leszek_S." ---
--- Cytat: "OlafLarry" ---było nie było wczoraj -31, odpalił bez żadnych dodatków. Dziś - 33, jeszcze nie próbowałem palić. Zobaczymy.
--- Koniec cytatu ---

U la laaaa to faktycznie ciężkie warunki już. Widać dobre paliwo lejesz... Można wiedzieć gdzie tankujesz :?: Czy w samym Zakopanym czy może gdzieś poza... :?:
--- Koniec cytatu ---

po porannych -33 padła bateria..... na szczęście przezornie wziąłem wolne w robocie ;) Po podpięciu się do mercedesa vito (znajomy przezornie wyjął aku na noc) odpalił za 3 razem. Ale liczy się że dał radę. Podejrzewam, że gdybym wyjął akumulator na noc - poradziłbym sobie sam.

Co do paliwa - leję na zakopiańskim BP, na Bystrem. Z tym że zimą leję Ultimate... wiem wiem niby nic nie daje, ale przynajmniej jak temperatura spada poniżej -30 to odpalam  :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej