Autor Wątek: [Santa Fe SM] Regulator napięcia  (Przeczytany 4645 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline javelin

• Giełda
[Santa Fe SM] Regulator napięcia
« dnia: 10 Styczeń 2015, 11:10:48 »
Pytanie: Czy w moim silniku alternator ma wymienialny regulator napięcia czy jest zintegrowany?

Szukam po częściach i w InterCarsie nie widzę regulatora, natomiast przy jednym z alternatorów zauważyłem informację o tym że regulator jest zintegrowany :/

maciekw

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Styczeń 2015, 11:59:43 »
Mi w warsztacie powiedzieli tylko, że nie regenerują i wymieniają na nowy. Nie wiem, czy to miało być odnośnie ogółu alternatorów czy tego konkretnego modelu.

Mistrz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Styczeń 2015, 14:07:12 »
Prawie w każdym samochodzie regulator jest już w alternatorze, regulatory nie występują jako oddzielna część, tzn nie jest tak jak np. w trakorze marki ursus że masz skrzynkę w której jest regulator.

Offline volcan

• Giełda
    • http://www.prace-geologiczne.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Styczeń 2015, 09:19:31 »
Cytat: "maciekw"
Mi w warsztacie powiedzieli tylko, że nie regenerują i wymieniają na nowy. Nie wiem, czy to miało być odnośnie ogółu alternatorów czy tego konkretnego modelu.

Każdy alternator można zregenerować - ale cena nowego zamiennika, ewentualnie regenerowanego fabrycznego dziwnym trafem jest znacznie niższa, niż koszt regeneracji w warsztacie (i czas naprawy wynosi godzinę a nie 2-3 dni).

Regulator napięcia oczywiście jest zintegrowany z alternatorem.

Offline attex

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Marzec 2018, 09:55:04 »
Witam
Ponieważ najprawdopodobniej padł mi regulator napięcia mam pytanie ,czy regulator napięcia alternatora jest taki sam w silniku diesla,oraz gdzie można go kupić?
VIN KMHSC81VP2U194725