Forum > i30 GD
Światła pozycyjne / LEd / Automatyczne
piwi:
kosmos2011,
Czy ten sterownik BCM odpowiada rowniez za sposob dzialania swiatel? Pisalem o tym w tym watku, chcialbym aby swiatla dzienne gasly dopiero po wlaczeniu swiatel mijania a nie postojowych. Dzieki za odpowiedz...
Pozdrawiam
dario_79:
--- Cytat: "piwi" ---kosmos2011,
Czy ten sterownik BCM odpowiada rowniez za sposob dzialania swiatel? Pisalem o tym w tym watku, chcialbym aby swiatla dzienne gasly dopiero po wlaczeniu swiatel mijania a nie postojowych. Dzieki za odpowiedz...
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Jak widać co auto to inne. Ja mam z 2014 roku i mi dzienne gasną dopiero po włączeniu mijania.
Natomiast wracając wątek wcześniej to czujnik na podszybiu mam. Pytanie, czy to tylko sam led w oprawce, czy czujnik zmierzchowy. Znajdę chwilę czasu to zaglądnę do gniazd przy bcm jak kolega pisał wcześniej.
[ Dodano: 2015-08-24, 14:16 ]
Ciekawość mi nie pozwoliła czekać i po otwarciu klapki pod konsolą faktycznie nie mam przewodów w pinach 10,11,12. Czujnik na podszybiu jest praktycznie nie do wyjęcia. Pewnie trzyma go wiązka przypięta do jakiegoś elementu. Pytanie, czy jeśli podpiąć pod bcm przewody w piny jak wcześniej na schemacie to zadziała. Pytanie drugie, jak wyjąc czujnik na podszybiu? Przecież rozebranie całej deski mija się z celem, a za radiem są kanały powietrzne i z tej strony dostępu brak. Nie pozwala mi to spać. :(
kosmos2011:
Podaj vin.
--- Cytat: "dario_79" ---Pytanie drugie, jak wyjąc czujnik na podszybiu?
--- Koniec cytatu ---
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=69375&highlight=#69375
--- Cytat: "dario_79" ---Pytanie, czy jeśli podpiąć pod bcm przewody w piny jak wcześniej na schemacie to zadziała.
--- Koniec cytatu ---
Powinno działać z tym że dla pewności trzeba zdobyć vin takiego samego auta jak Twoje tylko z czujnikiem i porównać numery BCM.
--- Cytat: "piwi" ---Czy ten sterownik BCM odpowiada również za sposob dzialania swiatel?
--- Koniec cytatu ---
Myślę że tak gdyż do tego sterownika podłączone jest wiele sygnałów drzwi, szyb, oświetlenia.
piwi:
--- Cytat: "kosmos2011" ---
--- Cytat: "piwi" ---Czy ten sterownik BCM odpowiada również za sposob dzialania swiatel?
--- Koniec cytatu ---
Myślę że tak gdyż do tego sterownika podłączone jest wiele sygnałów drzwi, szyb, oświetlenia.
--- Koniec cytatu ---
Czy w takim razie orientujesz sie jak zabrac sie za modyfikacje tego sterownika w tym celu? Czy moze prosciej byloby podmienic ten sterownik od auta z 2014r.? Z gory dzieki :)
dario_79:
Mój vin: TMAD381BAEJ064911
Natomiast nadal czujnik na podszybiu nie daje się wyciągnąć. Myślę, że wiązka jest złapana do jakiegoś elementu i to blokuje. :(
Nawigacja
[#] Następna strona