Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] [Santa Fe SM] Akumulator
Hulltay:
Driver tak jak piszesz tylko trzeba pamiętać aby utrzymać się w widełkach i nie przesadzić w dół:)
Michał_88:
no właśnie jeżdżę stosunkowo nie długie odcinki 18 km do pracy :) dzwoniłem do sklepu dziś i usłyszałem że minimum musi być 75aH a o prądzie rozruchowym nic nie mówił:P wiec trzeba będzie tam jechać żeby się dogadać:)
Hulltay:
Wydaje mi się że minimum te 850A powinno być na rozruch, to w końcu duży diesel i jak przyjdzie srogi mróz to musi mieć czym kopnąć.
attex:
Też jeżdżę na krótkich odcinkach, swój kupiłem w grudniu 2013r.Miałem problem z samoczynnym rozładowywaniem(okazało się ,że wystarczyło zamienić dwa kabelki od zegara miejscami i teraz jest ok) pisałem o tym na forum
DriverOpolskie:
--- Cytat: "Hulltay" ---Driver tak jak piszesz tylko trzeba pamiętać aby utrzymać się w widełkach i nie przesadzić w dół:)
--- Koniec cytatu ---
Przy poprzednim aucie 2,5l, kupiłem duży akumulator. Do firmy mam ok 1,5km, ok 200m przed firmą rozłączało świece żarowe, które dogrzewały zimny silnik. Tam auto zostawało na tydzień, bo wyjeżdżałem w trasę. Powrót do domu podobnie, a po miesiącu akumulator pusty.
Nawigacja
[#] Następna strona