Autor Wątek: [Santa Fe CM] Czujnik ciśnienia oleju - problem  (Przeczytany 14000 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wtom

• Giełda
[Santa Fe CM] Czujnik ciśnienia oleju - problem
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Kwiecień 2017, 21:50:51 »
sprawdź smok pompy czy nie zapchany.
winny może być też filtr oleju
może zawiesił się zawór nadmiarowy oleju
pompa dokonała żywota
lub na panewkach spada ciśnienie

:-P

dkorotk

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Kwiecień 2017, 13:05:38 »
Samochód w warsztacie. Okazały się winne panewki, teraz czekam na decyzje czy będzie naprawiany czy wstawiany nowy silnik.

Michnik

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Kwiecień 2017, 13:32:45 »
Kolejny przykład "cudownie udanego" silnika 2.2 CRDI D4EB. :/

Swoją droga w tym samochodzie popsuło mi sie chyba już wszystko...co najdroższe(silnik, sprzęgło, wtryski, a ostatnio świece i czujnik położenia wału korbowego). A samochód od nowości z salonu i wszystko udokumentowane....nawet przebieg :P

Nigdy wiecej Korei...Nigdy :/

[ Dodano: 2017-04-26, 13:34 ]
Cytat: "dkorotk"
Samochód w warsztacie. Okazały się winne panewki, teraz czekam na decyzje czy będzie naprawimy czy wstawiany nowy silnik.

Osobiście po moim remoncie silnika(bierze olej 1l na 1000km)...2gi raz bym go nie zrobił tylko wymienił silnik. Zrób jak zechcesz....

Offline wtom

• Giełda
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Kwiecień 2017, 14:23:07 »
Cytat: "Michnik"
Nigdy wiecej Korei...Nigdy :/

powiem tak, to nie korea. po prostu teraz ciężko o dobre auto. zawsze znajdzie się trefny egzemplarz. dzisiaj każda marka ma "wtopy" ale nie każda się przyznaje.

miałem trochę aut w życiu i obiektywnie mogę stwierdzić, że najmniej problemów technicznych miałem z toyotami (ale tymi klepanymi w japonii), silniki i układy napędowe - najmniej problematyczne to fordy, z hyundaiem nie jest źle na tym tle

żony elantrę XD w benzynie na automacie, kupiłem 8 lat temu i do dzisiaj tylko eksploatacja (klocki, oleje, filtry) i nic poza tym. tłuczona codziennie w dużym mieście.

Michnik

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Kwiecień 2017, 15:08:21 »
Jak to pewien mechanik mówi "samochody skończyły się po 2000 roku". I w/g mnie dużo w tym prawdy.

Szczególnie diesle mają problem...im nowsze tym gorzej. Kiedyś diesel z np 2000 pojemności to miał 60-90 KM i często nie miał turbiny, EGR, DPF, katalizatora i innego badziewia. To i jeździł np 1mln km.

Offline powell

• Giełda
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Kwiecień 2017, 17:36:21 »
Bo się Polacy uparli na klekoty-kopciuchy. Całe szczęście moda na nie przemija, niedługo diesle nie będą wpuszczane do większości dużych miast.   8-)

Michnik

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Kwiecień 2017, 15:44:22 »
To nie moda, tylko presja "dużych".
I to nie jest presja tylko na diesle ale ogólnie na silniki spalinowe. Ale diesle zapewne polegną pierwsze...