Forum > i30 FD
[i30 FD] Rozrząd
ELETomek:
--- Cytuj --- Bo zdarzają się myki gdzie mechanik wymienia na papierze tylko.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli masz to na papierze to możesz dochodzić swoich praw. Gorzej jak umawiasz się na gębę.
Jak mechanik kupi części to od niego wymagasz faktury, gwarancji na usługę i na części. Jak coś pójdzie nie tak to mechanik bierze to na własną d... Więc musi też taka usługa kosztować.
adrianc90:
--- Cytat: "cratown" ---Dziękuję za odpowiedź. Mnie zastanawiał sam fakt że z rozrządem wymienić pompę, bo chyba jest na pasku. Z ciekawości zadzwoniłem do ASO i tam pan z którym rozmawiałem dziwił się bardzo z 2 względów:
- czemu mi do głowy przyszło wymieniać łańcuch skoro nic złego się z nim nie dzieje, co ciekawsze stwierdził że jeszcze nie mieli na serwisie tego silnika gdy klient przyjechał na wymianę łańcucha
- czemu chcę wymienić pompę wody skoro nie jest ona na rozrządzie
--- Koniec cytatu ---
No właśnie, po co ty chcesz ten łańcuch wymieniać? Jakieś niepokojące stuki dochodzą z rozrządu? Może najpierw po prostu pojedź do jakiegoś warsztatu z prawdziwego zdarzenia i niech ci go sprawdzą przy wymianie oleju. Łańcuch w benzyniakach jest rzeczywiście wadliwy za sprawą wariatora faz rozrządu umieszczonego na wałku, ale jeśli chodzi o diesele to go nie ma i nie słyszałem, aby się rozciągały. Co do pompy wody to przy takim przebiegu możesz już powoli myśleć o wymianie, ale nie ma co być nadgorliwym jak nic się nie dzieje. Ja wymieniłem ją w tamtym roku przy przebiegu jakichś 180 tyś, bo mi przeciekała i miała wżery. Weź pod uwagę tylko to, że nowej pompy nie dostaniesz już z metalowym wirnikiem. To znaczy dostaniesz, ale tylko najchińższe gówno. Jak szukałem to każdy dobry producent jak i Hyundai dawali już plastikowy wirnik. Generalnie panuje takie przekonanie, że plastikowe wirniki mogą pękać itp., choć nigdy osobiście tego nie doświadczyłem. W ogóle w przypadku tych aut nie łączyłbym wymiany rozrządu z pompą wody. To się bardziej przyjęło do aut, w których wymienia się pasek rozrządu. Raczej łączyłbym wymianę płynu chłodniczego (która jest bardzo istotna, a często zaniedbywana) z pompą wody.
cratown:
Dziękuję za obszerną odpowiedź. Nie słychać niepokojących odgłosów łańcucha, więc przy najbliższej okazji poproszę mechanika by go sprawdził.
ravpraca:
Witam,
Wymieniłem w końcu rozrząd (łańcuch, ślizgi, napinacz, uszczelnienia). Przebieg po jakim wykonałem wymianę to 138 kkm.
Po wyjęciu rozrządu okazało się, że łańcuch nie wyciągnął się w stosunku do nowego a rozrząd jest w idealnym stanie.
Na kilka spraw chciałbym zwrócić uwagę:
- nowy zestaw rozrządu zachowuje się tak samo przy obracaniu wałem jak stary zestaw tj. co jakiś czas łańcuch między wałkami rozrządu robi się luźny.
//www.youtube.com/watch?v=ML36a4TXWg4
Taki luzujący się łańcuch nie oznacza więc zużycia rozrządu. Po prostu ten silnik tak ma. Stąd też wynika (moim zdaniem) charakterystyczne "terkotanie" przy 2,5-3tys. obrotów.
- olej na jakim auto jeździ to 5w40 Shell Helix ultra regularnie zmieniany. Pilnowaliśmy zawsze jego górnego stanu. Silnik w środku czysty, luzy zaworów - wszystko idealnie.
- przy zmianie rozrządu trzeba bardzo uważać na pokrywę rozrządu aby jej nie połamać. Trzeba delikatnie i bardzo powoli cienkim nożem przecinać uszczelnienie.
- po zamontowaniu pokrywy z nowym uszczelniaczem (użyłem Dirko) dobrze jest zostawić auto na noc i płyny zalać następnego dnia.
- czy da się stwierdzić, że łańcuch się rozciągnął bez rozbierania? Myślę, że po zdjęciu pokrywy zaworów można próbować mierzyć suwmiarką dostępną długość łańcucha między wałkami rozrządu i porównać z nowym.
Jak już rozebrałem to zadecydowałem, że wymienię wszystkie części, ale w naszym przypadku wymiana rozrządu nie była konieczna. Oryginalny rozrząd wytrzymał by kolejne 100kkm. Koszt jaki poniosłem to koszt części ok. 1kzł. Rozrząd wymieniłem sam - zajęło mi to jeden dzień i ze dwie godziny z następnego dnia. Różnic żadnych nie zaobserwowałem, może tylko to, że silnik odrobinę ciszej pracuje.
Nawigacja