Forum > i30 FD

[i30 FD] Rozrząd

<< < (3/12) > >>

kosmos2011:
http://forum.mojaceed.pl/viewtopic.php?f=36&t=7213&hilit=%C5%82a%C5%84cuch

1:10

//www.youtube.com/watch?v=ujSZkxKBG7Q

karol0773:
Ja wyciągnąłem łańcuszek po przebiegu 140 tyś i jest w stanie idealnym więc spokojnie go puściłem na aukcję, tylko pytanie po co go wymieniać? Jak się rozciągnie to dopiero, bo i tak szkód nie narobi no chyba,że się zblokuje to ślizgi i napinacz w cholerę pójdą :)

rymar71:
Mi ostatnio trochę hałasuje silnik. Np przy 2100 obr. trudno do opisania dźwięk, jakby pracowały zawory diesla. Bardziej go słychać na zewnątrz. W kabinie mniej. Przy odpaleniu,gdy obroty spadają,również taki podobny dźwięk towarzyszy. Nie wiem,czy to rozrząd,zawory,czy wtryski. Mieliście jakiś hałas od łańcucha rozrządu?

adrianc90:
@rymar71

Mam to samo w swoim dieselu tylko przy obrotach 1500-1700 podczas przyspieszania i jak schodzi z obrotów, jak dodam gazu na luzie. To jest metaliczny dźwięk podobny do klekotania zaworów. Niedługo będę zmieniał olej i jeśli problem nie ustąpi to zamierzam się tym zająć. Mam zamiar też kupić filt manna, bo kiedyś w starym aucie miałem jaja z ciśnieniem oleju przez głupi filtr.

Trzeba byłoby chyba zacząć od sprawdzenia ciśnienia oleju, bo to tak słychać jakby na niższych obrotach było zbyt niskie ciśnienie i olej zbyt późno dochodzi do górnej części silnika.

rymar71:
Macie doświadczenie z firmą DOKUJI oferującą pełne zestawy rozrządu. Co to za jakość ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej