Forum > Tucson JM

Brak ogrzewania od strony pasażera

<< < (2/3) > >>

dyymek28:
Witam. Z tego jak się orjętowałem jest spory problem. Trzeba odkręcić całą deskę a niejest to łatwe. I odjechać od podszybia. Ja bym jeszcze sprubował z płynem do płukania.  Dobrze rozgrzać. Wymienić płyn żeby było taniej do sprawdze czy grzeje zalać wodą destylowaną. Podłączyć pod szlałch z bieżącą wodą. Wymiana wiąże się jak czytałem z kosztami 1000zł jeżeli nie robi się tego samemu.

krzemix12:
wymiana nagrzewnicy nie jest taka straszna, jak ja wszyscy opisują, kwestia rezerwacji "dla laika" całego dnia, paru kubeczków i do roboty. demontujesz obudowę skrzyni biegów, dalej zdejmujesz środkowy panel i dalej odkręcasz całą deskę wraz ze zdjęciem kierownicy. deska schodzi normalnie, dodatkowo musisz pamiętać aby od strony silnika też odkręcić śrubki.

niestety naprawa nie skomplikowana ale czasochłonna, wymiana nagrzewnicy zajmuje dosłownie 5 minut ale kilka godzin odkręcenie całej deski i jej skręcenie

dlugi668:
cześć wujek,mam taki sam problem,nie grzeje pół tucsona,poradziłęś sobie z tym problemem może?

wujek:
:mrgreen: Niestety nie, ogrzewania jak nie było tak niema. Przymierzam się do przepłukania nagrzewnicy, ale niestety czasu jakoś nie mogę znaleźć. A , że pogoda coraz lepsza zostanie to pewnie na cieplejsze dni, bo niema to jak popracować przy autku na świeżym powietrzu. :mrgreen:

dlugi668:
a nie jest może zblokowana jakaś klapka która steruje dolotem ciepłego powietrza na stronę pasażera?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej