Forum > Tucson JM
Brak ogrzewania od strony pasażera
gangster:
witam ,tydzień temu dałem auto do mechanika - czyścił nagrzewnice , choć ma zaledwie ponad 2 lata i okazała się zapchana bo miałem zimne powietrze z prawej strony , okazuje sie ze mam rdzę w bliku silnika ( mechanik twierdzi , że widocznie był zalewany kiedyś wodą ) będę dawać co 3 tygodnie na czyszczenie może się uda i nie będzie problemu z ogrzewaniem :mrgreen:
Darkam123:
Jak rozłączyć te przewody od nagrzewnicy. Temp silnika 90 powiedzmy. Jak ustawienie na full ogrzewanie to leci cieple ale ledwo co. Plukanka robiona 3 razy i zalane płynem. Ktoś podpowie. Co opaski i ten waz jakoś wychodzi. Co odkręcić żeby było łatwiej tam dojść
elektron1234:
Witam Wszystkich życzac zdrowych i spokojnych swiąt Bożego Narodzenia
Pisze bo w i40 robiłem ogrzewanie tylko ze nie grzało ani nie chłodziło od strony kierowcy Po wymianie silnika elektrycznego sterujacego klapką wszystko działa.
Niestety w Tucsonie nie wiem jak jest ale myśle ze podobnie i problemem jest silniczek a nie nagrzewnica. Jesli z jednej strony działa dobrze a z drugiej nie to nie jest to wina chłodniczki Pozdrawiam i powodzenia
Nawigacja