Witam, podlączę się do tematu. W mojej i30 (2011, 1,6 crdi, 90KM) też zauwazyłem spore zużycie oleju. Na każdym przeglądzie serwis nalewa mi około 5mm ponad poziom max. Po około 10tyś km poziom wynosi 5mm poniżej F. Po przejechaniu 18tyś km poziom spada do L, a raz naświeciła się kotrolka od niskiego ciśnienia. Silnik suchutki, brak wycieków.Mam kilka pytań.
1. Ile tak naprawdę wchodzi oleju do tego silnika (5,3l z książki to chyba przesada).
2. Gdzie ten olej - auto nie kopci, rura od filtra powietrza lekko zawilgocona olejem - od odmy wydaje mi się.
3. Jaki olej zalewacie - ja Lotos quazar 5w40.
Dzięki za odpowiedź.
[ Dodano: 2014-11-18, 08:30 ]Witam serdecznie,
samochód kupiłem początkiem marca tego roku. Olej wymieniałem przełom marca/kwietnia. W połowie września okazało się, że poziom oleju jest na wskaźniku min. dolałem olej (chyba nie do pełna) i tak jeździłem. Około miesiąc temu przy jeździe zacząłem zauważać głośniejszą pracę slinika. Myślałem że to nic takiego więc nie zwracałem na to zbytniej uwagi w końcu po 2 tyg zaczęło mi tak cicho "żegotać" z prawej strony zwłaszcza na zakrętach w lewo. Pomyślałem - olej? Nie to nie może być olej przecież miesiąc temu dolewałem... . - zignorowałem to i po kilku dniach podczas jazdy mrugnęła mi kontrolka oleju na czerwono. Zatrzymałem samochód sprawdzam olej a tam nie ma NIC! - natychmiast dolałem olej i dojechałem do domu. Na drugi dzień uzupełniłem nawet trochę niechcący ponad stan. Od lutego zużyłem 1,5 bańki oleju 5l a przejechałem 10 000km.
Czy to jest normalne zużycie oleju?
Czy mogło się coś zchrzanić gdy tak jeździłem na niskim poziomie oleju w samochodzie?
Co powinienem sprawdzić?
Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem co się dzieje...
Witam, Ilość oleju u Ciebie naprawdę przerażą. Zobacz okolice turbiny. Wąż od filtra powietrza i od spodu odepnij wąż od intercoolera. Jak będzie tam dużo oleju to znaczy że turbo pluje. Tam mi się wydaje. Daj znać jakie wyniki kontroli.