Forum > i20

[i20 PB] Sprzęgło w i20 po 20k km

<< < (2/3) > >>

Jacaw:

--- Cytat: "StaryLary" ---Napisz cos więcej o tej akcji serwisowej - skąd się o niej dowiedziałeś? Czy wymieniałeś w czasie trwania gwarancji? Czy była to inicjatywa ASO?
--- Koniec cytatu ---

Dowiedziałem się o tym tutaj i ASO raczej samo z siebie tego nie proponuje, no chyb, że zgłasza się problemy, które wskazują na ten problem, ewentualnie trzeba się samemu dopytać:

http://www.hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2778&start=15

StaryLary:
Dzięki za informację. Z Twoich wpisów wynika, że wymianę sprzegła miałeś w czasie trwania gwarancji.
Mnie martwi to, że moja już mineła a z tego co czytałem na zagranicznych forach to Hyundai traktuje sprzegło jako element eksploatacyjny i nawet w czasie gwarancji nie wymienia go bezpłatnie (nie patrząć na to, że wiek auta i przebieg moze sugerowac jakąś wade fabryczną tego elementu).
Jutro skontaktuję się z ASO i będę wiedzieć na czym stoję.

Pozdrawiam,
M.

piwi:
Nie zgodzę się. W moim i30 na gwarancji dwukrotnie wymieniono już kompletne sprzęgło także jak najbardziej się da. Na gwarancji miałem nawet wymieniane przednie tarcze i klocki co już w ogóle jest zaprzeczeniem teorii o częściach eksploatacyjnych i odmawianiu ich wymiany na gwarancji. Dużo też pewnie zależy od danego ASO. Polecam pod tym względem ASO Zięba MM Cars Katowice.

StaryLary:
"Co się nie da jak się da" - zgadzam się, jednakże niestety taka decyzja nie zależy od właściciela auta ale od Producenta\Gwaranta i pewnie trudno się od niej odwoływać w przypadku negatywnej (chyba, że jak kiedyś mówił Smoleń - 'Pan się odwoła - przez okno :-)").
Bo:
1. Książka gwarancyjna - str. 13 - Gwarancja nie obejmuje 1. Części podlegających normalnemu zużyciu eksploatacyjnemu do któeych zaliczają się: ... tu następuje wyliczanka i... tarcze sprzęgła...i ciąg dalszy wyliczanki.
2. Gwarancja minęła więc teoretycznie nie ma o czym mówić - można liczyć na tzw. "dobra wolę" Producenta\Gwaranta.

Wysłałem zapytania w danej sprawie do ASO - o odpowiedziach poinformuję (też chciałbym napisać 'nie zgodzę się' :-), ale do Katowic mam pewnie z 300 km...).

M.

vqsoft:
malo masz aso hyundaia w wawie ? jedź na Toruńską. Pogadaj i załatw!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej