Forum > i20
[i20 PB] Sprzęgło w i20 po 20k km
StaryLary:
--- Cytat: "vqsoft" ---malo masz aso hyundaia w wawie ? jedź na Toruńską.
--- Koniec cytatu ---
Wczoraj 'pojechałem' - na Toruńską i nie tylko:
--- Cytat: "StaryLary" ---Wysłałem zapytania w danej sprawie do ASO
--- Koniec cytatu ---
i czekam z niecierpliwością na odpowiedzi.
--- Cytat: "vqsoft" ---Pogadaj i załatw!
--- Koniec cytatu ---
Załatw? Co mogłem w tej sprawie to zrobiłem - decyzja nie należy do mnie. Takie polecenie powinno trafic do ASO i byłoby po sprawie. Zobaczymy.
Rok temu jeszcze na gwarancji prosiłem o wymianę wewnetrznych klamek bo 'chrom' odpadł i plastik kaleczył palce przy pociaganiu - odpowiedź ASO: "część eksploatacyjna - nie podlega gwarancji - możliwa odpłatna wymiana za xxx $" - to był kawałek dekoracyjnego plastiku a teraz chodzi o sprzegło stąd daleki jestem od optymizmu... Ale co tam - niech mnie ASO zaskoczy!
M.
------------------------------
[ Dodano: 2014-11-19, 21:41 ]
------------------------------
Odpowiedź ASO:
"Nie znalazłem akcji serwisowej dla w/w pojazdu. Jeżeli auto jest na gwarancji i po zdemontowaniu skrzyni biegów okaże się, że przyczyna leży po stronie producenta (np. wadliwy uszczelniacz itp.) to usługa będzie wykonana na koszt producenta w przeciwnym przypadku usługa jest wykonywana na koszt klienta."
chabo:
U mnie po 55 tyś sprzęgło do wymiany, mimo prawidłowej i ostrożnej jazdy.
Kudłaty_1975:
Chabo, jeździsz głównie po mieście czy raczej za miastem?
Przyznam szczerze, że wynik 55 tys. troszkę mnie przeraża. Ja w większości, powiedzmy te 70% czasu jazdy poruszam się za miastem i nie wiem na co się nastawić, tzn. czy uda mi się zrobić na nim (sprzęgle) trochę więcej z racji przemieszczania się raczej za miastem, czy zostało mi jeszcze powiedzmy te 20 tys. i wymiana.
Nawigacja