Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

Jak dbać o sekwencyjną instalację gazową

<< < (2/3) > >>

kadafi:
Po słowach krzysiek82, temat powinien być praktyczne zamknięty - jasno i na temat .
Trzeba dbać o filtry gazu, okresowo sprawdzać parametry jakie ma instalacja (podłączenie pod kompa) + ewentualna korekta - to podstawa.
Układ zapłonowy w każdej instalacji LPG powinien być sprawny i tu nie można pozwolić sobie na oszczędności (sekwencja lepiej znosi niewielkie niedomagania niż np. 2 generacja).
Paliwo w zbiorniku powinno być a że 1/4 zbiornika to jakiś kolejny mit. Nawet jak pompa na postoju (wyłączony zapłon) jest trochę zanurzona w paliwie to po jej uruchomieniu zostaje cała zalana - takie czary.
Ilość oleju 3/4 na bagnecie  :lol: i wpływ na smarowanie zaworów -na lubryfikację można przymknąć oko ale to już zdecydowanie nie.

pterodaktyl:
Witam
Jedyne co słusznie tu przeczytałem: temat do zamknięcia
Dalsze dywagacje uważam za bezzasadne, mogące przerodzić się w pyskówkę.
Pozdrawiam

karol0773:
Jeżdżę na gazie 60 tyś, raz wymieniłem świece tylko dlatego, że padła cewka, kabli nigdy nie wymieniałem :p pompa paliwa się nie przegrzeje tylko spali gdy będziemy mieć gaz, a benzyny nic. Ja tak miałem,  że odpaliłem,  zostawiłem na trochę auto, benzyna się skończyła a nie przełączyl się na gaz, kilka razy zakrecilem i po pompie, wtedy tylko raz mi się go udało odpalić awaryjnie na gazie za drugim razem u mechanika nawet nie chciał na awaryjnym. Poza tym pompa wydaje głośniejszy i charakterystyczny dźwięk w środku auta kiedy domaga się paliwa, co do wyjeżdżania benzyny dopiero po spaleniu zbiorników gazu to bezsens. Ja włączam benzynę naprzemiennie na pewno wtedy kiedy wiem, że będę szybko jeździł,  a gaz mam do wolnej jazdy po mieście.  Co do smarowania, benzyna sama smaruje, gaz jest zbyt suchy i o to chodzi :) instalacja: sekwencja stag4 a filtry zmieniam jak mi zaczyna nagminnie przerywac :)

marcin899:
dodam że FL nie papierowy (celulozowy), a "szklany" lub poliester lub bulpren. dla purystów z odstojnikiem

1szejker:
Ja profilaktycznie wymieniam świece i kable co 20-25 tys.
Żadnych szarpań, nierównej pracy..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej