Forum > Santa Fe SM

Opinie użytkowników santa fe II crdi z automatem

(1/3) > >>

kacza23:
Witam
Chcialbym się zapytać użytkowników modelu santa fe II 2,2 z silnikiem diesla z automatyczną skrzynią biegów jak sprawuje się ten model w takiej konfiguracji. Jak z awaryjnością?Jak ze spalaniem?Jak to auto zmienia biegi w trybie automatycznym oraz sekwencyjnym. Strasznie mi się podoba ten model i coraz bardziej za mną chodzi dlatego z góry dziękuję za obiektywne opinie.

gunia:
Nikt nie ma santa fe z automatem? potrzebuje opinii na jego temat, bo planuję powrót do hyundaia :mrgreen:

Aaa mam jeszcze pytanko ile pali silnik 2,7 w automacie??

architect:
Automat działa poprawnie tak jak powinna działać tej klasy skrzynia wiadomo, że nie jest to nowoczesna dwu-sprzęgłowa DSG lub podobna i demona prędkości przy zmianie nie ma, do normalnej jazdy - wspaniałe rozwiązanie - przesiadłem się z manualnej i teraz jeździłbym tylko automatem. Spalanie 2,7 V6 to ok 15 l/100 gazu. Jednak bałbym się kupować słabszego silnika do automatu i tej masy auta- te 173 konie to wcale nie za dużo na ten samochód - ten silnik jest chyba najbardziej trafnie dobrany.

wtom:
ma najlepszą skrzynię adaptacyjną INVECS II (mitsubishi) nie jest to DSG (chociaż DSG wcale nie jest rewelacyjna) ale za to masz możliwość nauczyć skrzynię swojego stylu jazdy (dynamicznie lub mułowato) :-P

gunia:
A jak dizelek z automatem idą w parze? bo zastanawiam się czy nie kupić dizla zamiast beni z gazem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej