Autor Wątek: [Santa Fe SM] przekładka licznika na lift  (Przeczytany 6475 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

orlik

• Gość
[Santa Fe SM] przekładka licznika na lift
« dnia: 03 Listopad 2014, 14:44:01 »
witam

mam santka z 2003 i zegary są trochę nie czytelne głównie chodzi o podświetlenie w dzień .

Czy da się założyć zegary z auta po lifcie i jakie są różnice czy warto ?

mar_p

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Listopad 2014, 09:33:06 »
Fajny pomysł, też bym chętnie przełożył. Idealnie by było jakby jeszcze działał komputer pokładowy podający spalanie itp.. :)
same zegary widzę że kosztują 200-300 zł

Hulltay

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Listopad 2014, 18:18:36 »
Jak tak dalej pójdzie to sami mniejszym kosztem poliftujemy sobie nasze wozidła:) (ja już mam lampy tylne). Zegarki faktycznie fajne tylko czy komputer będzie miał pełną funkcjonalność tak jak Kolega wyżej napisał:)

Offline vanhelsing

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Listopad 2014, 19:09:00 »
Mnie najbardziej wkurza zerowanie licznika dziennego przebiegu w przedliftowej wersji. Trzeba pchać rękę między kierownicę a zegary, zwichnąć :lol: i już licznik przebiegu wyzerowany. Po prostu wzorowa ergonomia :lol:  Poliftowe mają przycisk powyżej stacyjki i byłbym skłonny wymienić zegary dla tego rozwiązania.

martinez98

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Listopad 2014, 21:12:42 »
o ile kojarze do spalania musialby isc kabel od ECU z gniazda "trip". U mnie np. jest tam puste miejsce.

Offline vanhelsing

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Listopad 2014, 13:04:36 »
Pytanie zasadnicze-czy zmiana wogóle jest możliwa. Nigdy nie rozbierałem zegarów, ale w sieci znalazłem zdjęcia zegarów "od tyłu". Wygląda na to, że nie będzie pasować :roll:

orlik

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Listopad 2014, 12:27:33 »
mam zdjęcie i opis nowego licznika czy ktoś może porównać ze starym przed liftowym czy faktycznie są różnice ?

Offline vanhelsing

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Listopad 2014, 19:58:18 »
Kolego orlik, zdjęcie które wrzuciłeś nie do końca nadaje się do porównania, ponieważ przedstawia tylną płytę licznika już rozebranego-bez osłony/obudowy. Post wyżej napisałem, że porównywałem zdjęcia liczników przed i po lifcie i że prawdopodobnie nie będą zamiennie pasować. Podstawową różnicą są wtyczki.