Forum > Matrix / ix20
[ix20] Skrzynia biegów w ix20
ph71:
Skrzynia w obsłudze delikatna jak rzadko która, ale płynna. Do tego raczej krótkie skoki. Siłowa zmiana biegów zupełnie niepotrzebna, na pewno przyspieszy zużycie elementów pośrednich.
Maolma:
Cześć, a mnie się wydaje, że na początku skrzynia działała świetnie, a teraz ( przejechane niecałe 300 km) jakby jedynka ocierała się często o coś po lewej stronie i tak samo trójka ( jest nawet niekiedy dźwięk). Omnamy mam, czy co :roll: ? Ma tak ktoś?
[ Dodano: 2013-02-02, 13:12 ]
Oczywiście omamy, nie omnamy :oops:
KoTeK:
--- Cytat: "Maolma" ---......... Omamy mam, czy co :roll: ? Ma tak ktoś?
--- Koniec cytatu ---
Być może :mrgreen: i niech to one będą, bo ich brak może Cię w przyszłości dużo kosztować jak nie uznają Ci tego na gwarancji. :-P
Będąc na jazdach testowych hultaja (1,4) zawsze podkreślałem wspaniale funkcjonującą skrzynie biegów - byłem wręcz zachwycony, co nie omieszkałem zapisać w ankietach jazd testowych. Gdy kupiłem swojego (1.6) jakoś ten zachwyt mi minął - nie wiem dlaczego. Prawdą jest, że kilka razy ruszając nie chciała mi wskoczyć jedynka, ale to chyba nie jakaś wada - być może coś się ustawiło nie pod tym kątem i już. Wrzucenie innego biegu i z powrotem jedynki rozwiązywało problem.
Gdy prawie wszyscy potwierdzimy opisywany tu problem to należy stwierdzić, że jest to jakaś niedoróbka, gdy jednak występuje od wybiórczo - to chyba to rzecz normalna - być może coś źle się spasowało itp.
Nawigacja