Autor Wątek: jakie tarcze hamulcowe do accenta 1.5 1999r I generacja  (Przeczytany 12507 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kamil128tetryk

• Gość
jakie tarcze hamulcowe do accenta 1.5 1999r I generacja
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Sierpień 2008, 22:03:19 »
Hhehe :) dobry kolo jestes za 160 zl pieprzyc sie pol dnia z wymiana mi by sie nie chcialo chyba ze lubisz to robic:)

bombel

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Sierpień 2008, 23:03:38 »
Cytat: "kamil128tetryk"
Hhehe :) dobry kolo jestes za 160 zl pieprzyc sie pol dnia z wymiana mi by sie nie chcialo chyba ze lubisz to robic:)

po 1 nie kolo - koles :mrgreen:
po 2 robilem hurtem 2 auta '
po 3 wiesz czasem warto cos umiec zrobic przy aucie aby potem np. nie dac sie zrobic w dupe np. niepotrzebnie zmieniac lozyska :mrgreen:

kml

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Sierpień 2008, 08:42:10 »
co do tarcz oryginalnych Hyundaia to mam je jeszcze w garazu - porobie zdjecia i wam wrzuce ku przestrodze jak wygladaja wspaniale oryginalne tarcze HMC po 50 tys.km
nie omieszkam ich zawiesc do serwisu gdzie jak uslyszeli slowo zamiennik to mnie wysmiali

Przejeźdizleś 50 tys na jednych tarczach? Ja to do tej pory żyje w przekonaniu że żadko kiedy tarcze dają rade do 50 tys ( obserwacje moje i znajomych )

Co do zamienników to nie dziwie sie, ze sie śmiali bo zamienniki potrafią być tak ch***e jak mało co :/

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Sierpień 2008, 12:59:13 »
Cytat: "kml"
Przejeździłeś 50 tys. na jednych tarczach? Ja to do tej pory żyje w przekonaniu, że rzadko kiedy tarcze dają radę do 50 tys. ( obserwacje moje i znajomych )...

Witam. Nie widzę w tym nic dziwnego, że dały radę. Ja sprzedałem Accenta z 80 000 km przejechanymi na liczniku i pewnie jeszcze z 20 000, które odkręcił poprzednik. Przednie tarcze hamulcowe w Accencie miały się bardzo dobrze. Ostatnio wymieniałem tarczo-bębny z klockami hamulcowymi w Sonacie z tyłu przy przebiegu 70 000 km, a przód spokojnie jeszcze pociągnie do 100 000 km. ;-) Pozdrawiam Igor.

kamil128tetryk

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Sierpień 2008, 14:56:38 »
buheheheh:) smieszny jestes jak umiesz sam robic przy aucie to po co ma cie ktos robic w balona (np mechanik) a lozyska wymienilem dlatego ze mialem okazje i nie wiedzialem ile ten samochod na nich przejechal poniewaz posiadam ten samochod od roku i tak jak juz wczesniej pisalem moj znajomy mechanik mi tak polecil, a polecil mi to dlatego bo w matizie i tico jest to samo rozwiazanie a zostawianie tych samych lozysk nie ma sensu. Mogles sobie je wymienic wtedy poczulbys roznice gwarantuje ci to. I ciekawy jestem po ilu kilometrach ci sie rozsypia te klocki za 35 zl :) Do rowerow sa drozsze :P

bombel

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Sierpień 2008, 22:30:07 »
oj szkoda gadac sami znawcy tematu
te klocki koles sprzedaje polmozbyt ktory je od lat montowal w autach Hyundai, honda ktore takze sprzedaje jako salon (handluje nimi)

http://moto.allegro.pl/item411831088_klocki_najtansze_hyundai_accent_pony_excel_lantra.html

poczytaj sobie - spelniaja normy PIMOT i doskonale daja rade
co do oryginalnych tarcz za godzine wrzuce zdjecia tych super oryginalnych po 50tys.km - dodam ze po 30 juz byly bruzdy a klocki scieraly niemilosciernie
wiec naprawde te tarcze HMC to kompletna kpina

a to ze ty lub inni nic nie potrafia przy aucie zrobic to naprawde na wielkie pochwaly nie zasluguje - za to lepiej daja sie tacy mechanikom robic w dupe :mrgreen:

jeszcze odnosnie tarcz do kolegi specjalisty
co ty miales za auta gdzie tarcze wytrzymuja max 30 tys. tylko współczuć

bombel

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Sierpień 2008, 23:14:34 »
oto zdjecia wspanialych tarcz HMC po przebiegu 50 tys.km

najpierw zewnetrzna strona tarcz

teraz wewnetrzna - wspaniale darla klocki wewnetrzne

kml

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Sierpień 2008, 07:30:20 »
bombel, jeszcze jak byś napisał o ktorym kolegu specjaliscie mówisz to by było ekstra bo teraz to trochę nie wiadomo do kogo piszesz.

bombel

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Sierpień 2008, 21:37:37 »
Cytat: "kml"
bombel, jeszcze jak byś napisał o ktorym kolegu specjaliscie mówisz to by było ekstra bo teraz to trochę nie wiadomo do kogo piszesz.

w tym przypadku mialem na mysli twoja specjalistyczna i autorytatywna wiedze dotyczaca czesci zamiennych :mrgreen:

kml

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Sierpień 2008, 21:41:59 »
bombel, na górze po prawej stronie jest taki fajny przycisk, pomiędzy IGNORUJ A CYTU i nazywa sie to cytowanie selektywne. Najpierw zaznaczasz tekst kursorem a potem klikasz ten fajny dymek dzięki czemu cytujesz dokładnie tę część wypowiedzi do której chcesz się ustosunkowć. Takie działanie jest niezbędne do tego zeby zrozumiec co autor miał na mysli.

Tak więc, zaznacz dokładnie, co Ci ( zwaracam uwage na pisownie z dużej litery kiedy zwracam się do innego uzytkownika ) nie pasuje w tym co napisałem a ja wtedy się do tego ustosunkuje.

Jarek

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Sierpień 2008, 22:00:20 »
Panowie proszę o spokój. ;-)

bombel

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Sierpień 2008, 22:10:39 »
a ja mam w nosie czy ty i do czego sie ustosunkujesz
ha ha ha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: