Forum > Lantra

Metaliczne grzechotanie na luzie

<< < (2/3) > >>

Marcin107:
P.S też mam instalacje sekwencyjną ;) i trzeba dodać, że na zimnym silniku to nie jest takie stukanie tylko szybki metaliczny, nierównomierny grzechot. Po dodaniu gazu na np. 1.5tys obrotów chodzi idealnie, tylko po rozgrzaniu na luzie troszke jak diesel, myśle że ten dźwięk na zimnym to będzie właśnie luźny łańcuszek a na ciepłym i łańcuszek i napinacz.

Złośnik:
Ludzie, jaki napinacz ? Tu nie ma żadnego napinacza. Widzieliście fotki z postu do którego link podałem ? Nie ma żadnego napinacza w tym silniku przy łańcuszku !!! Sam łańcuch !
To nie pasek rozrządu tylko łańcuch napędzający wałki. A jeśli w innych markach ejst jakiś napinacz to tu nie ma czegoś takiego, chyba że rolę napinacza spełnia 2mm blaszka od spodu z kawałkiem gumy.
Co do ceny wymiany, zapewne będzie nei mniejsza niż wymiana rozrządu bo do wymainy łańcucha należy zdjąć rozrząd po prostu, wymontować wałki, potem złożyć i wszystko dobrze ustawić, i wałki i rozrząd...
Napewno mniej niż 200zł nei będzie, jak nie więcej nawet...

Marcin107:
Znaczy w tamtym linku co podałem jest łańcuch razem z napinaczem, na innych forach np. Mazdy piszą, że gdy napinacz jest i zużyty to wytwarza podobny dźwięk. Z tego co widzę u mnie to jeszcze pikuś ale na wiosnę pewnie się tym zajmę. Na razie silniczek i auto jak marzenie, cud miód i orzeszki ;) Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Złośnik:
No cóż kolego, twoje pieniądze, twoja sprawa, ale gdzie sobie w tym silniku wsadzisz napinacz to niewiem, skoro normalnie go tam nie ma :)

BartBartez:
<stop> <stop> <stop>

NIE MA TAM NAPINACZA.
Aukcja jest źle opisana.
Rozbierałem te silniki wielokrotnie.
Potrzebny jest łańcuch i dwa ślizgi. Komplet w ASO do 100zł.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej