Forum > Sonata

Sonatka 2.0 16v brak mocy do 2000 rpm

<< < (2/3) > >>

Mimix:
heh... 8 litrow pali diesel przy dynamicznej jezdzie w miescie ;]

Carexpert:
katalizator raczej wykluczam bo gdyby byl zapchany to bylo by gorzej czym wyzsze obroty bo zwieksza sie ilosc spalin do przepchniecia. Zakladam ze zmienilo sie to od jakiegos czasu a nie ze jestes nowym wlascicielem i szukamy dziury w calym? Co do spalania bym sie nie czepial bo jest teraz zimno to raczej normalny wynik przy ostrej jezdzie. Proponuje sprawdzic cisnienie paliwa. Auto masz zagazowane czy nie? Troche malo danych mamy. Zakladam ze silnik slabo sie wkreca tez na postoju na luzie nie tylko pod obciazeniem w czasie jazdy?
Nie masz przy tym efektu strzelania czy kichania w ssacy kolektor?
Musisz cos wiecej napisac dokladniej opisac problem.

Hary01:
Witam. Moja poprzednia sonatka palila naprawde 8 l benz. moja droga to 15min. trasa i 15 miasto ale zalezy od ruchu jaki panuje na miescie, a gazu max.10l jeszcze ją posiadam . Ta nowsza posiadam od lipca tego roku i od poczatku ma ta dolegliwosc.Na trasie prędkośc max ponad 240 .Jadąc prędkością powyżej 180 nigdy nie spalila wiecej niż 10.70l. Niedawno wymienialem rozrząd myśląc ze cos jest poprzestawiane ale wszystko grało. Autko nie jest zagazowane dopiero po nowym roku bedzie.Silnik pracuje bardzo ładnie na wolnych jak i na wysokich obrotach,nie strzela żadnych dziwnych zachowań oprócz tej dolegliwości.Samochód zachowuje sie jak starsze modele diesla w których występuje Turbodziura.Jedno co mnie zastanawia to słaby wydmuch spalin z rury wydechowej na biegu jałowym silnika.
Dzięki za pomoc

BartBartez:

--- Cytat: "Hary01" ---.Na trasie prędkośc max ponad 240
--- Koniec cytatu ---

Żart jakiś?

Mimix:

--- Cytat: "Hary01" ---Na trasie prędkośc max ponad 240 .
--- Koniec cytatu ---

bzdury.

--- Cytat: "Hary01" --- Jedno co mnie zastanawia to słaby wydmuch spalin z rury wydechowej na biegu jałowym silnika
--- Koniec cytatu ---

po czym tak wnioskujesz? a co ma kopcic jak z komina? :D gdyby byl za maly to zdusilo by silnik i by zgasl ;]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej