Forum > Sonata

Sonatka 2.0 16v brak mocy do 2000 rpm

(1/3) > >>

Hary01:
Witam sonatka do 2000 obrotów strasznie słabo przyspiesza dopiero powyżej 2500 rpm. odzywa sie silnik i przyśpiesza pieknie. Co by moglo byc przyczyną Jak mozna odczytac bledy ECU w tym silniku . Dzieki za pomoc

Hants:
Katalizator, kiepskie paliwo, zapchane filtry, zle cisnienienie w kołach... Poza tym - to przeciez nie diesel: ciągnie lepiej własnie powyzej 2500 rpm

Hary01:
witam swiece wymienilem, przewody zaplonowe ,filtry,paliwo tankuje na duzych stacjach i nic sie nie zmienia pali troche duzo bo 10l niezaleznie czy trasa czy miasto jazda dynamiczna. Poprzednia sonatka palila max.8l benz. chyba pozostaje ten katalizator sprawdzic.

Mimix:
Ludzie litosci! 10 litrow to duzo? tymbardziej ze przy dynamicznej jezdzie ? nie oszukujmy sie, dwa litry cos musi zasilic. Wedlug mnie to jak najbardziej normalny wynik.

PS. jezdze juz druga sonata i powiem Ci ze 10 litrow tymbardziej w miescie nie wydaje mi sie zawyzonym wynikiem.

cezary46:

--- Cytat: "Mimix" ---Ludzie litosci! 10 litrow to duzo? tymbardziej ze przy dynamicznej jezdzie ? nie oszukujmy sie, dwa litry cos musi zasilic. Wedlug mnie to jak najbardziej normalny wynik.

PS. jezdze juz druga sonata i powiem Ci ze 10 litrow tymbardziej w miescie nie wydaje mi sie zawyzonym wynikiem.
--- Koniec cytatu ---

Pewnie.Moja Lanterka przy dynamicznej jeździe, czyli zawsze, potrafi do 11, a w zimie i 13 łyknie. Oczywiście w mieście.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej