Autor Wątek: [ix35 EL] światła do jazdy dziennej?  (Przeczytany 170806 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zomol

• Gość
[ix35 EL] światła do jazdy dziennej?
« Odpowiedź #90 dnia: 18 Czerwiec 2013, 00:14:48 »
Cytat: "cruel"
A przy okazji spore uproszczenie, przynajmniej nie zapomina się o włączaniu świateł. Pozycja na zero, włączenie silnika i ledy ładnie świecą. Dojeżdżamy, wyłączamy silnik i światła gasną. O niczym za dnia nie musimy pamiętać.

No to tak jak przed zakupem ledów tyle, że wtedy automatycznie włączają się światła mijania ale kasa zostaje w kieszeni :-P

Szkoda tylko, że jak już włączymy mijania to trzeba pamiętać o ich wyłączeniu.

Zgodnie z przepisami mają się automatycznie wyłączyć po włączeniu świateł mijania więc dorabiając ten "oryginał" ktoś dał dupy i nie zamontował przekaźnika  :mrgreen:

Offline Brt

• Administrator
« Odpowiedź #91 dnia: 18 Czerwiec 2013, 09:29:39 »
zomol, Kolega chyba miał na myśli światła mijania...

zomol

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 18 Czerwiec 2013, 12:06:55 »
Cytat: "Brt"
zomol, Kolega chyba miał na myśli światła mijania...

Kolega cruel pisał jakim ułatwieniem są w IX35 fabryczne ledy

Nie wiem co macie do ledów do jazdy dziennej montowanych w salonie, które możemy wybrać jako opcję przy składaniu zamówienia. Fakt cena 1k zł może nie wydaje się atrakcyjna, ale podobnie przedstawia się ich koszt u innych producentów. Za to porządne światła ledowe do jazdy dziennej to wydatek rzędu 300zł. Tylko wtedy czy już nie za dużo tych świecidełek z przodu auta? To dla mnie dopiero wygląda beznadziejnie, takie dzienne dokupywane po zakupie auta.

Psują sylwetkę? Przecież są idealnie wkomponowane. Nic na siłę dokładane nie jest.
Ja zamówiłem i jestem zadowolony z efektu. Dodatkowo dostałem standardowe reflektory przeciwmgielne. Mogą pójść albo na handel albo zostawić sobie awaryjnie jakby coś się z tymi z ledami stało.

A przy okazji spore uproszczenie, przynajmniej nie zapomina się o włączaniu świateł. Pozycja na zero, włączenie silnika i ledy ładnie świecą. Dojeżdżamy, wyłączamy silnik i światła gasną. O niczym za dnia nie musimy pamiętać.
Szkoda tylko, że jak już włączymy mijania to trzeba pamiętać o ich wyłączeniu.

W megance mam cały czas na auto ustawione, więc zupełnie mogę mieć sklerozę ;)

Jednak w IX35 nie jest to według mnie żadne ułatwienie bo w pozycji zero włącznika światła mijania same się włączają.
Natomiast tak jak pisałem w swoim poście jeżeli światła dzienne same nie gasną po włączeniu świateł mijania to jest to nie zgodne z przepisami i jak się trafi mądry Policjant to może być wielki smutek  :-P

cruel

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 18 Czerwiec 2013, 13:26:08 »
Hmm. Właśnie nie. W pozycji zero włączają mi się tylko ledy.
Po włączeniu mijania, ledowe gasną.

Chodziło mi o to, że później trzeba pamiętać o wyłączeniu mijania jak wychodzimy z auta (czyli przełącznik na zero ustawić).

zomol

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 18 Czerwiec 2013, 13:36:16 »
To mój błąd sorry  :oops:

Offline gurszczak

• Giełda
« Odpowiedź #95 dnia: 19 Sierpień 2013, 12:10:11 »
Pytanie czy opcja follow me home jest w każdym ixe czy trzeba dokupić specjalny moduł?

alex007

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: 20 Sierpień 2013, 17:14:38 »
hyundai zmienil swiatla led i teraz nie beda one w lampach halogenow tylko w normalnych lampach po boku, fajnie to wyglada

Radek

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 22 Sierpień 2013, 22:01:02 »
to jest wersja poliftowa

Offline yach

• Giełda
« Odpowiedź #98 dnia: 27 Sierpień 2013, 16:40:22 »
Widzę ze kolega Radek wytargował u sprzedawcy fajne ledy, mnie poszło nieco gorzej w negocjacjach i założyli do mojego ix te krótsze, montowane na wysokości lamp halogenowych, a nie nad nimi.

Radek

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 28 Sierpień 2013, 11:33:36 »
yach, myślałem, że wszędzie takie zakładają :)  
a ile Cie kosztowały ?

Offline yach

• Giełda
« Odpowiedź #100 dnia: 28 Sierpień 2013, 11:48:59 »
Są tańsze od twoich o około 2-3 stówki, takich jak twoich już nie mieli, co do kosztów - 20 minut negocjacji dłużej ;-)

Radek

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 30 Sierpień 2013, 13:45:10 »
to tak jak u mnie :)

vqsoft

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: 31 Sierpień 2013, 23:39:39 »
Panowie czy u was jak otwieracie samochód z pilota to świecą się światła ? u mnie tak była o od wczoraj nie jest. nie ważne czy samochód jest w garażu czy na słońcu.

dokładnie tak to działało jak w i30

piotrpvi

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 14 Wrzesień 2013, 10:21:38 »
przy ustawieniu przełącznika na "auto" lub pozostawienie na włączonych, tak to działa.

mada

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 20 Wrzesień 2013, 14:10:16 »
W serwisie niestety nic nie potaniało jeśli chodzi o montaż świateł do jazdy dziennej?!
Sam moduł wyłączający kosztuje  ok. 400 zł ?!?!