Autor Wątek: [ix35 EL] światła do jazdy dziennej?  (Przeczytany 170620 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stryjek998

• Giełda
Odp: [ix35 EL] światła do jazdy dziennej?
« Odpowiedź #195 dnia: 20 Sierpień 2021, 17:16:49 »
Podjechałem do serwisu który zajmuje się tylko hyundaiami i powiedział, że potrzebny jest moduł. Wydaj mi się, że nie mają wiedzy jak to zrobić inaczej. Bez problemu podłączyli już do ix35 któremu nie włączały się światła przy pozycji 0. Czy ma ktoś może jakiś schemat jak to zrobić bez modułu na przekaźnikach?

Swoje montowałem w ASO  MARGO w Gdańsku  i temat ogarnęli i mieli ode mnie komplet lamp ,wiązki i moduły

Offline stryjek998

• Giełda
« Odpowiedź #196 dnia: 25 Sierpień 2021, 08:22:54 »
Podjechałem do serwisu który zajmuje się tylko hyundaiami i powiedział, że potrzebny jest moduł. Wydaj mi się, że nie mają wiedzy jak to zrobić inaczej. Bez problemu podłączyli już do ix35 któremu nie włączały się światła przy pozycji 0. Czy ma ktoś może jakiś schemat jak to zrobić bez modułu na przekaźnikach?
Tutaj masz schemat podłączenia moich lamp ,na którym bazowało ASO Margo

Offline Johanes

• HKP
  • **
« Odpowiedź #197 dnia: 24 Listopad 2021, 18:53:40 »
Witam czy ktoś by mi podesłał schemat jak podłączyć światła do jazdy dziennej DRL łezka  .
Ledy kupiłem na allegro mam już założone w zderzaku tylko mi zostało podłączenie .
Rocz. 2011 1.6 benzyna z góry dziękuje . 

Offline stryjek998

• Giełda
« Odpowiedź #198 dnia: 26 Grudzień 2021, 18:06:15 »
Witam . A mi przestała świecić lampa led, lewa od świateł do jazdy dziennej . I nie wiem gdzie szukać przyczyny . Znalazłem warsztat co regenerują takie  lampy ale zaśpiewali ok 450 zł . Lampę mam taką

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #199 dnia: 26 Grudzień 2021, 18:19:31 »
Spróbuj rozebrać i dobrać się do lampy od tyłu. Zazwyczaj wrogiem lamp ledowych to woda. Palą się diody od niej i utleniają ścieżki.  Albo zanieś do zwykłego gości co naprawia elektronikę i to spokojnie zrobi ale nie za taką chora kasę.

Offline Johanes

• HKP
  • **
« Odpowiedź #200 dnia: 26 Grudzień 2021, 20:43:09 »
Ewentualnie można kupić nowe na ali za 200 zł

Offline stryjek998

• Giełda
« Odpowiedź #201 dnia: 27 Grudzień 2021, 12:10:51 »
Ewentualnie można kupić nowe na ali za 200 zł
Dzięki za info . W środę jestem umówiony na wizytę u elektronika i pisałem do sklepu to kazali odesłać w celu weryfikacji . Zdemontują i wyślę skoro jeszcze mam gwarancję . Pozdrawiam i szerokości

Offline weuek

• Giełda
« Odpowiedź #202 dnia: 29 Grudzień 2021, 08:31:08 »
Po trzecich lampkach dziennych LED (nawet takie za 600 zł padły od wilgoci) ostatecznie dałem sobie spokój z tym dziadostwem i kupiłem dzienne na wymienne żarówki. I takie polecam, np od producenta pt. Wesem. :-)

Offline Johanes

• HKP
  • **
« Odpowiedź #203 dnia: 29 Grudzień 2021, 10:32:07 »

Offline Robik

• Giełda
« Odpowiedź #204 dnia: 29 Grudzień 2021, 11:12:45 »
A ja polecam wymiane lamp na poliftowe, wtedy auto zyskuje pare latek a ledy swietnie wygladaja :) niestety do poprawnego dzialania trzeba znalezc dobrego fachowca i dla aut z RP niezbedny jest modul pojawiajacy sie juz w tym watku.

Offline Łukasz_ix35

• HKP
  • **
« Odpowiedź #205 dnia: 29 Grudzień 2021, 23:39:36 »
Potwierdzam,
Wymieniałem na poliftowe u siebie i autko wyraźnie odmłodniało z przodu.
Do tego mała modyfikacja i górne paski ledowe świecą się też przy jeździe w nocy - fajny efekt ;)

Offline demios

• HKP
  • **
« Odpowiedź #206 dnia: 30 Grudzień 2021, 10:53:22 »
Potwierdzam,
Wymieniałem na poliftowe u siebie i autko wyraźnie odmłodniało z przodu.
Do tego mała modyfikacja i górne paski ledowe świecą się też przy jeździe w nocy - fajny efekt
Efekt może fajny, ale niezgodny z przepisami a do tego uprzykrzasz życie innym uczestnikom ruchu. 

Offline weuek

• Giełda
« Odpowiedź #207 dnia: 30 Grudzień 2021, 17:29:20 »
A dlaczego uprzykrza? Jeśli ma to porządnie zrobione (czyli działa jak fabryczne), to dzienne przyciemniają się po włączeniu świateł mijania. Tak jest w każdym aucie z fabrycznymi dziennymi LED.

Fakt, że niezgodne z przepisami są podwójne pozycyjne, ale to nikomu życia nie uprzykrza.

Offline Johanes

• HKP
  • **
« Odpowiedź #208 dnia: 31 Grudzień 2021, 08:10:07 »
Witam ponownie szukałem tych Świateł do jazdy dziennej z wymienimy żarówkami ale nie znalazłem je się pewnie montuje tam gdzie są teraz przednie halogeny chyba ze się mylę 

Offline weuek

• Giełda
« Odpowiedź #209 dnia: 01 Styczeń 2022, 10:26:17 »
Tak, najłatwiej zrezygnować z przeciwmgielnych i zastąpić je tymi dziennymi na wymienną żarówkę.

Nie szukaj pod samochód, tylko pod wymiar otworu. To są lampki Wesem (instalacja na przekaźniku) w mikusiu żony:

https://www.wesem.pl/produkty/lampy-przednie/dz2lor6hm4-lampy-jazdy-dziennej-5

Przeżyją każde LEDowe dziadostwo. Chociaż modne LEDowe zabawki też tam można włożyć, jeśli ktoś pragnie często wymieniać. Ja tu wymieniać nie lubię, bo jest strasznie ciasno. ;-)
« Ostatnia zmiana: 01 Styczeń 2022, 10:34:03 przez weuek »