Forum > Santa Fe SM
problemy z odpaleniem!!!!!!
wojtuuuuus:
witaj waldku wymienilem te simeringi co mi poradziles ,i jest wszystko ok:-) samochod odpala od strzala i chodzi idealnie ! dzieki ci wielkie za te informacje jestes wielki!!!!! jeszcze raz dzieki!
Gwiazdor_1992:
Jaki koszt simeringów z wymianą??
wojtuuuuus:
ogolnie to nie mieszkam w polsce tylko w angli, i powiem ci ze w zadnym sklepie takich simeringow nie mieli ,jedynie w serwisie hyundai i kosztowaly mnie 9 funtow za 4 sztuki! czyli groszowe sprawy i podejzewam ze w polsce bedzie koszt podobny w granicach 50-80 zl za 4 szt. ,wazna informacja jak bedziesz wymienia to uwazaj przy odkrecaniu wtryskiwaczy bo jak odkrecisz srube ktora znajduje sie pod tymi czarnymi zaworkami ktore musisz wyciagnac,to mocowanie ktore laczy srube z wtryskiwaczem ucieka takze najlepiej wyjmuj wtryskiwacz powoli i i przytrzymaj sobie te mocowanie jakims cienkim magnesem albo czyms takim zeby ci nie spadlo bo bedziesz musial je wylawiac heh,noi jak juz je wyciagniesz to przeczysc dobrze szczotka druciana ,i przetrzyj czyms,i wydmuchaj sobie wszystkie przewody ktore tez bedziesz odkrecal,sprawdz tez odrazu czujnik temperatury ktory znajduje sie na listwie,przeszcysc go albo psiknij czyms zeby upewnic sie ze styki dzialaja i wszystko laczy! u mnie zadzialalo samochod pali od strzala i odpala zawsze a przed tem musialem krecic z 5 sekund hehe ,powodzenia
Gwiazdor_1992:
u mnie problem tkwi w tym, że po odpaleniu zimnego silnika występują nierówne obroty, ale tylko przez ok 10s. Pali zawsze od "pierszego strzała" jak to napisałeś ;-)
Nie odkręcałem jeszcze pokrywy komory silnika, więc nie moge stwierdzić czy jest tam wilgoć obok wtryskiwaczy- ale na pewno to sprawdzę.
Bo to chyba nie wina świec zapłonowych prawda??
weldon:
--- Cytat: "wojtuuuuus" ---... i podejrzewam ze w Polsce będzie koszt podobny w granicach 50-80 zl za 4 szt.
--- Koniec cytatu ---
Podobno 105.00 za sztukę, ale to tylko na podstawie jednej informacji.
Na razie nie drążyłem tematu, tym bardziej, że:
- problemy z odpaleniem gdy jest chłodno (poniżej + 5 st.) oraz nierówną pracę silnika,
wg diagnozy mojego samochodu, mogą powodować:
- albo dwa simeringi - do wymiany
- albo pompa - cieknie (cokolwiek to nie znaczy?) - do wymiany
- przynajmniej jeden wtrysk - do wymiany, ew. regeneracji
Czyli albo strzelam i wymieniam po kolei, licząc, że trafię szybko, albo wymieniam/regeneruje
co się da, tnąc koszty i licząc, że zadziała, albo szaleję i walę z grubej rury wymieniając co się da na nowe ;-)
Mam jeszcze, w zapasie, opcje nic nie robić i poczekać aż się ociepli i jeździć tylko od wiosny do ciepłej jesieni.
Na razie lecę do wróżki - jak mi coś podpowie - opiszę.
Jakbyście chcieli, żebym się dowiedział coś o waszych samochodach - przyślijcie zdjęcie i datę urodzenia :-)
Nawigacja
[#] Następna strona