Przestał mi działać podnośnik tylnej, prawej szyby. Po zdemontowaniu tapicerki okazało się, że brak jest zasilania w momencie próby opuszczenia szyby, do góry podnośnik działa bez problemu (wymontowałem go z samochodu, sprawdziłem silniczek - działa w obie strony zasilany z akumulatora, przyciskiem w samochodzie - zarówno z drzwi kierowcy, jak i pasażera - tylko do góry).
Pytanie - czy zasilanie do drzwi podawane jest przez drzwi kierowcy - tj. czy uszkodzenie "multiprzełącznika" w drzwiach kierowcy może powodować brak prądu w tylnych prawych drzwiach? Przełącznik do drzwi kierowcy można kupić za grosze, podobnie ten mały, pojedynczy, więc mogę nawet "na ślepo" wymienić oba a w razie czego sprzedać je dalej - i tak będzie taniej, niż wizyta u elektryka samochodowego.
Dzięki z góry za podpowiedzi.
A lekko OT - części do naszych aut są po prostu śmiesznie tanie... Kupiłem sprawny podnośnik szyby - razem z całym mechanizmem (blacha wielkości 3/4 drzwi) podnoszenia szyby i klamką wewnętrzną za 35 złotych z przesyłką. Nie do pomyślenia w przypadku innych, dużych aut.