Autor Wątek: [ix35 EL] Źle ustawione światła - gdzie robić w ramach gwara  (Przeczytany 5981 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

J_a_r_o_

• Gość
Mam pytanie dla osób posiadających większą wiedzę w tym zakresie ode mnie.
Mianowicie mojego ix35 posiadam już kwartał, mam wątpliwość, czy aby światła drogowe są prawidłowo ustawione.
Jadąc po zmierzchu już kilkukrotnie mrugają mi samochody jadące z przeciwka ponieważ je oślepiam, dodam, że regulację świateł mam ustawioną na 0.
I tutaj pytanie, czy muszę z tym problemem w ramach gwarancji jechać do serwisu w którym zakupiłem swój samochód, czy mogę podjechać każdego innego?

ed. tytuł. tekla

Offline gurszczak

• Giełda
[ix35 EL] Źle ustawione światła - gdzie robić w ramach gwarancji?
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Wrzesień 2014, 14:18:29 »
Moźesz do każdego innego, ale generalnie hyundai tak jakoś ma jechałem kiedyś za kumplem tez mi mówił ze światła strasznie dają po oczach ale sprawdzałem ustawienia i jest ok .

Nalwsel

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Wrzesień 2014, 22:34:55 »
Potwierdzam, kierowcy często mrugają światłami sygnalizując, że są oślepiani. Po ustawieniu na tryb 1 przestało oślepiać.

Offline tekla

• Global Moderator
    • http://www.facebok.com/eklateklamodel
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Październik 2014, 11:20:27 »
Cytat: "J_a_r_o_"
czy aby światła drogowe są prawidłowo ustawione.
Zaraz, zaraz, ale mijania, czy drogowe? Bo drogowymi to zawsze będziesz oślepiał...

J_a_r_o_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Październik 2014, 16:15:57 »
Mała pomyłka, oczywiście rozchodzi się o światła mijania. Najważniejsze, że poprzedni przedmówcy dobrze zrozumieli pytanie.

[ Komentarz dodany przez: tekla: 2014-10-02, 10:30 ]