Forum > XG / Grandeur
[XG30] Nierówne obroty silnika na postoju pod obciążeniem (R
defender118:
szczerze mówiąc to używam tylko automatu i nie zauważyłem powyższych objawow.Wydre silnik krokowy i go wyczyszczę i przeczyszczę przepustnice ale dalej nie zlokalizowałem tej śruby...
[ Dodano: 2012-09-29, 16:09 ]
Mam problem.Czyscilem przepustnice i zdejmowalem czujniki z przepustnicy.Sciagnolem czujnik z ostatniego zdjecia tzn snc00111.Nie wiedzialem co co za czujnik wiec go zalozylem.Odpalilem auto i samo wchodzi na 2 tys obr i tak zostaje.Prawie wogole nie reaguje na pedal gazu(kreci sie do 3 tys obr) przy nacisnieciu pedalu hamulca chwilowo go dlawi na 1500 ale spowrotem wchodzi na 2 tys.Co to za czujnik i co sie stalo"?
Hants:
Ten po lewej to czujnik położenia przepustnicy, ten po prawej - przepływomierz. Pierwszy np słuzy do zrzucania biegu, przy 'depnięciu'
Teraz czeka Cie przeszukiwanie manuala - jak to ponownie ustawić.
Zgaduję - tam chyba też jest mozliwość regulacji - całym korpusem
I tak na przyszłość: one thing at the time Nie powineneś był rozkręcać wszystkiego na hura...
defender118:
meczylem sie z zalozeniem tego czujnika ze 2h.Wkoncu zalamany ze auto trzbea bedzie holowac do aso wsadzilem go jak mi podeszlo i zakrecilem.Ostatni raz wsiadlem do auta i sprobowalem odpalic.Jakmis cudem wlozyzlem ten czujnik poprawnie i auto juz dziala.Ale wiecej nie zamierzam go dotykac bo nie mam pojecia jak maja byc ulozone te elementy na sprezynkach. Sama przepustnice przeczyscilem i zadnej poprawy niema.Przegladalem ostatnio neta i znalazlem zdjecie silnika 2,5 v6 z sonaty.Silnik jest bardzo podobny(korek oleju ma po innej stronie)Ale kolektor i przepustnica wyglada identycznie.Czy sprawdzal ktos czy czujniki i inne podzespoly pasowaly by do xg?
Hants:
U mnie:
bez zaslepki:
Krokowy wygląda tak:
Ta tak się połozenie czujnika u mnie ustawia [crop].
[ Dodano: 2012-09-30, 17:01 ]
--- Cytat: "defender118" ---Jakmis cudem wlozyzlem ten czujnik poprawnie i auto juz dziala
--- Koniec cytatu ---
Ale przyjemnosć z rozwiązania problemu - zostaje :-)
Wyczyść krokowca, sprawdz czy nie łapiesz gdzies lewego powietrza.
defender118:
Czyli wychodzi na to ze w xg30 nie ma tej sruby do regulacji obrotow?.Jutro sprobuje ogarnac krokowca. Dzieki ze mnie tak niańczysz.PZdr
Nawigacja
[#] Następna strona