Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] nie działa tempomat

<< < (2/9) > >>

lukasek101:
tak wygląda kierownica, prawy moduł przycisków jest jakby niedokręcony do końca, bo porusza się do przodu i w tył. A ta wersja miała poduszki z tyłu? Bo w przednich fotelach po bokach mam naszywki AIR bag, a z tego co wrzuciłeś nie wynika, żeby miała poduchy tylne?

vanhelsing:
Oznaczenie "airbag" w fotelach przednich oznacza,że masz poduszki boczne a nie tylne.

kosmos2011:
Lukasek101 tak jak napisałeś zdemontuj osłonę kolumny kierowniczej i sprawdź czy od przycisków idą jakieś przewody. Może ktoś próbował "dorobić" tempomat, jest to możliwe przy odpowiednim typie ECU. Wystarczy wtedy dołączyć do ECU trzy przewody.

lukasek101:
Sorrki,  że tak długo, ale w końcu rozebrałem osłone kolumny. Faktycznie piny są puste. A teraz takie pytanie, czy mogę coś z tym zrobić? Czy tak jak piszesz założyć te przewody i powinno grać, czy raczej temat nie wart zabawy i pieniędzy? Jak to sprawdzić i co muszę zrobić?

kosmos2011:
Lukasek1 napisz na PW do Administratora o poprawę profilu masz napęd 4WD.

Co do tempomatu muszę poszukać czy ECU w Twoim samochodzie obsługuje funkcje tempomatu. W dieslu jest elektroniczna przepustnice to wystarczyłoby podłączyć przyciski przy kierownicy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej