Forum > Lantra

Dziwne stukanie w z tyłu auta

<< < (3/4) > >>

wodzu1983:
tez mialem sytuacje ze mi cos stukalo z Tylu auta.

po przyjechaniu do znajomego mechanika okazalo sie ze mam urwana sprezyne prawa i laczniki do wymiany jak i z lewej tak i z prawej. po wymianie bylo OK.

mklukasz:
Dzisiaj byłem u 2 mechanika.. diagnoza stuka amor lub górne mocowanie. Taka sama jak w ASO.

mike161:
Na amortyzatorach się za wiele kasy nie oszczędzi. Zużyte nie dość że stukają i pukają to jeszcze przy szybszym przejeżdżaniu zakrętów mogą spowodować, że koło odrywa się od nawierzchni i kłopoty gotowe. Jak są poniżej 50 % sprawności, to raczej trzeba już wymieniać. Kayaby są wystarczające do codziennej jazdy bez sportowych szaleństw.
Jeszcze zależy od zawieszenia, bo wielowahaczowe jest z reguły nieco głośniejsze od zwykłej belki.

mklukasz:
Dzisiaj mi wymieniali mocowanie.. sama rdza, że nie dało się zdjąć z amorka.. ale przyczyną jest amortyzator prawdopodobnie.. przez wyrobione mocowanie zaczął walić i tak już mi zostało. Sprawność amorków wynosi 68%, więc nie tragicznie.. ale wymieniać 1 amor to chyba nie najlepszy pomysł..?

mike161:
No faktycznie nie bardzo. Ja u siebie też będę wymieniał oba tylne, ale nie wiem czy w grudniu. Może po Nowym Roku a może bliżej wiosny. Przy okazji resztę zawieszenia się sprawdzi. Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej