Witam serdecznie, mój pierwszy post na tym forum, ale szukam pomocy, ponieważ sama już nie daje rady...
Generalnie w ostatnim okresie w moim hyundaiu dzieje się naprawdę wiele... Może po krótce w czym rzecz
Swego czasu pojawiła mi się lampka CHECK, samochód zaczął szarpać w momencie gdy mocniej dociskam gaz. W przypadku delikatnego "dawkowania gazu" jest ok. Nie mogąc osobiście ustalić o co chodzi, pojechałam do mechanika, tam przekonani ze to sonda, wymienili... Pudło, nadal to samo

Potem padło, że to może filtr paliwa, ostatnio pojawiła się koncepcja, że nierówne ciśnienie na tłokach, ale to już ingerencja w silnik. Dlatego nie wiem co z tym zrobić.
Sprawa druga, alarm. Musi być jakieś zwarcie. W momencie gdy z pilota chcemy zamknąć auto, on je zamyka i automatycznie otwiera. Następnie wsadzam kluczyk w stacyjke, włącza się awaria. Zostało to naprawione, jednak po jakiś dwóch, trzech miesiącach powróciło i jest wybitnie męczące.
Proszę o radę co robić

bądź ewentualne koncepcje. Może ktoś jest z Wwa i ewentualnie mógłby coś podpowiedzieć? :cry: