Autor Wątek: [Accent LC] HYUNDAI ACCENT 04' - alarm i check  (Przeczytany 2926 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Xinnia

• Gość
[Accent LC] HYUNDAI ACCENT 04' - alarm i check
« dnia: 11 Wrzesień 2014, 15:22:25 »
Witam serdecznie, mój pierwszy post na tym forum, ale szukam pomocy, ponieważ sama już nie daje rady...

Generalnie w ostatnim okresie w moim hyundaiu dzieje się naprawdę wiele... Może po krótce w czym rzecz :)

Swego czasu pojawiła mi się lampka CHECK, samochód zaczął szarpać w momencie gdy mocniej dociskam gaz. W przypadku delikatnego "dawkowania gazu" jest ok. Nie mogąc osobiście ustalić o co chodzi, pojechałam do mechanika, tam przekonani ze to sonda, wymienili... Pudło, nadal to samo ;) Potem padło, że to może filtr paliwa, ostatnio pojawiła się koncepcja, że nierówne ciśnienie na tłokach, ale to już ingerencja w silnik. Dlatego nie wiem co z tym zrobić.  

Sprawa druga, alarm. Musi być jakieś zwarcie. W momencie gdy z pilota chcemy zamknąć auto, on je zamyka i automatycznie otwiera. Następnie wsadzam kluczyk w stacyjke, włącza się awaria. Zostało to naprawione, jednak po jakiś dwóch, trzech miesiącach powróciło i jest wybitnie męczące.

Proszę o radę co robić ;) bądź ewentualne koncepcje. Może ktoś jest z Wwa i ewentualnie mógłby coś podpowiedzieć?  :cry:

Offline kosmos2011

• Giełda
[Accent LC] HYUNDAI ACCENT 04' - alarm i check
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Wrzesień 2014, 18:49:12 »
Trochę porządkując zrób tak jeden problem to jeden temat.
Może to nie jest miejsce na to, ale napisz od kiedy masz LC, jaki przebieg, pierwszy właściciel czy nie i czy długo masz zamiar nim jeździć (bo może być tak że trzeba będzie dużo czasu spędzić na forum :-D).
Czy sam będziesz potrafiła podpiąć interfejs diagnostyczny (jeśli masz zamiar jeździć dłużej LC to interfejs jest obowiązkowy) do samochodu i przy pomocy laptopa odczytać błędy (a może znasz kody błędów tylko nie napisałaś). Jeśli nie sama to może jest ktoś kto pomoże w diagnozie (chyba że mechanicy wymieniacze robią to za darmo).

Proszę o podanie numeru vin to pomoże zorientować się jakie wyposażenie ma Twój egzemplarz.