Autor Wątek: Pełna diagnostyka samochodów marki Hyundai emulator Hi-scan  (Przeczytany 532490 razy)

Offline dyzmak

• HKP
  • **
Zakupiłem kabel VAG KKL PL USB FTDI 232 RL.
Mam Hyundaia I30 rocznik 2007 (FD) 1.6 CRDI 115KM produkcji koreańskiej VIN zaczyna się KMHD.
Kabel chcę używać do diagnostyki oraz chcę zakodować nowy kluczyka do immobilizera.
Po przeczytaniu całego tematu zastanawiam się czy mam połączyć piny 7,8,12 czy 7,8,12,13?
Czy Cascada będę mógł zakodować nowy kluczyk?
Posiadam kluczyk bez pilota, nieskładany.

Offline kosmos2011

• Giełda
Jeśli chodzi o immo to potrzebny jest pin.

Offline dyzmak

• HKP
  • **
Z pinem może być problem więc sam nic nie zrobie.
A z lutowaniem to które styki połączyć?

Offline radeksr2

• HKP
  • **
Cytat: "kosmos2011"
Możesz spróbować tylko trzeba podać na interfejs +12V bo w gnieździe nie ma.
.

Możesz mi łopatologicznie wytłumaczyć jak to podłączyć żeby sprawdzić sam abs? Zlutowałem 8,7 i 12 razem. Na 4 pin dalem mase a na 16 +12. i Teraz który pin w interfejsie muszę połączyć z gniazdem 12pin? Bo już się trochę pogubiłem.

Offline Chorazy

• Giełda
Dziś podjąłem próbę połączenia się i niestety nie zdołałem się połączyć, ani z silnikiem ani z srs airbag, przy próbie połączenia miałem ciągle "establishing communication", po nieudanej próbie wracał do menu, zauważyłem, że przy łączeniu miga kontrolka "break" w cascadzie. Jakieś porady?

Offline provokator

• Giełda
Hi scan
« Odpowiedź #395 dnia: 22 Luty 2018, 19:40:21 »
Jak wygląda sprawa ze współpracą cascade ( hi scana) z Hyundai i40? Przeczytałem cały temat, jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem (szukałem głównie info na temat kabelka ). Chociaż analizując dostępne w cascade samochody (brak i40 ) raczej czarno to widzę. Może ktoś podpowie jakieś rozwiązanie w kwestii co do i40 zamiast cascade?

Offline kosmos2011

• Giełda
Odpowiedź jest na poprzedniej stronie.

Offline provokator

• Giełda
To na mój post odpowiedź?
Jeśli tak, to kurcze przeczytałem jeszcze raz poprzednią stronę i odnośniki z niej.
Efekt? Dalej mam mętlik, być może już przemęczony jestem, albo mi na oczy padło.
No chyba, że w i40 tak samo jak w i30?

Offline kosmos2011

• Giełda
O przepraszam dwie strony wstecz.

Offline provokator

• Giełda
Cytat: "kosmos2011"
Tylko GDS lub inne Delphi-e itp.

I w końcu wszystko jasne. Dzięki.

Offline kosmos2011

• Giełda
Niestety oryginalny GDS jest poza zasięgiem finansowym.

Szkoda wczoraj się dowiedziałem że np. GDS-em można wymusić czyszczenie sondy lambda.

Klony Delphia DS150 już można dostać w ludzkiej cenie, ale nie całkiem legalnie.

Do silnika wystarczy zwykły ELM 327.

Offline provokator

• Giełda
Zaiste cena GDS-a zabija! Do silnika jak najbardziej ELM. Chociaż chciałem coś lepszego - miałem taki przypadek (zresztą opisany na forum ), że po zmianie felg i opon zapalił mi się na żółto ESP i Autohold.  Miejscowi "fachowcy" niestety nie dali z tym rady ( min. teoria że chyba poszła taśma od skrętu koła kierownicy :)). Całe szczęście, że autko było na gwarancji - więc wizyta w serwisie i jak się okazało wystarczyło zrobić kalibrację kółek.
Niestey gwarancja się powoli kończy...

Offline marrgoss

• Giełda
Pełna diagnostyka samochodów marki Hyundai emulator Hi-scan (CASCADE v0.9.3 i 4)
« Odpowiedź #402 dnia: 07 Marzec 2018, 15:22:30 »
Kupiłem kabel VAG na chipie który polecacie, mam Cascade. Czy w moim Getzie 1.3 zdiagnozuje sondy lambda bez lutowania kabelków?
Mam kabel na ELM327 ale nim tylko kasuję błędy silnika (nagminnie wywala P0133) nic za bardzo wiecej nie zdziałam nim, dlatego kupiłem tego VAGa

Offline dziki1971

• Giełda
Pełna diagnostyka samochodów marki Hyundai emulator Hi-scan (CASCADE v0.9.3 i 4)
« Odpowiedź #404 dnia: 24 Marzec 2018, 13:54:38 »
Tylko ze pisze,jeśli chcesz robić samochody europejskie, musisz kupić oprogramowanie GDS VCI HDD, skontaktuj się z naszym działem obsługi klienta, aby uzyskać link
trzeba by poniesc dodatkowe koszta pare stowek