Cześć! Mam pytanie do bardziej zaawansowanych użytkowników Hyundaiów ( ja posiadam I30 z 2011 roku).
Czy powstały już dedykowane programy i kable pod oprogramowanie I30-tek, które pozwala sczytać wszystkie systemy. Ostatnio dostałem błąd - 3 kontrolki - olej, akumulator, EPS + przez chwile immobilizer. Zacząłem więc trzepać internet w celu uzyskania odpowiedzi cóż to jest. Wyczytałem, że można samemu przy apce Torque podpiąć się pod kompa w aucie i zdiagnozować błędy.
OCZYWIŚCIE jednak w przypadku I30-tek nie jest tak prosto - jakiś specjalny kabel, modyfikacje, oprogramowanie O_o. Jestem niestety laikiem jesli chodzi o auta, więc dla bezpieczeństwa auta nie chce bawić się w lutowanie kabla itp

....po prostu boję się, że coś uszkodzę w aucie.
Temat jest z 2014 roku, mamy 2018, czy nie powstały już "gotowce" do podpięcia pod I30-tki, które zdiagnozują wszystkie systemy auta: silnik, abs, eps etc. ??
Oczywiście interfejsy w przystępnych cenach, bo tego nie dodałem - czyli 50-150 złotych.
Ewentualnie, doradźcie proszę, co kupić, aby przynajmniej silnik można było zdiagnozować?
Dzięki wielkie za pomoc!