Forum > Getz
[Getz] Jak sprawdzić czujnik wałka rozrządu ?
amig:
Prościej byłoby zapytać co było nie sprawdzane :) To jest najciekawsze że silnik zachowywał się tak jakby mu nic nie było, jedynym mankamentem była kontrolka checka nic poza tym. Nic sensownego nie zostało znalezione co naprowadziłoby by choćby na jakiś trop że to czy tamto jest uszkodzone czy wadliwe.
amig:
No i masz. Dziś znów pomarańczowa cholera zapaliła się !!! to związanie do tego wątku
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6081
Ruszałem w gęstym śniegu i auto mi zgasło. Po odpaleniu zaświeciła się ta cholera. Pomyślałem że to może jakieś zadławienie się silnika spowodowało to. Kilkanaście odpałow i nic ! Zajechałem do mechanika , podpiął komputer i znów ta sama melodia co w poprzednich przypadkach. Wykasował przejechałem km, dwa odpały i znów świeci. Znów przejechałem kawałek kilka odpałów i zgasło. Pojeździłem trochę po mieście i nic... nie świeci. Ręce już mi opadają.
Kolega mechanik oznajmił że ma niebawem szkolenie z zakresu czujników to poruszy problem u mądrzejszych niech się wypowiedzą, bo na temat mojej historii to już książkę można napisać. Chyba że Wy macie jakieś pomysły lub doświadczenia? Biorę wszystkie poza wymianą silnika.
Na już chodzi mi po głowie przekaźnik (słychać go po kilkunastu sekundach od zgaszenia silnika, charakterystyczne "pyk") ale nie wiem który, może styki zanieczyszczone i raz dostaje "normalny" prąd raz nie i stąd łapie błąd.
Dziś odwilż więc mnóstwo wody , na oko nie widziałem śladów wody w okolicach bezpieczników w komorze silnika tam zaglądałem. Ponadto silnik maksymalnie nagrzany.
[ Dodano: 2015-06-16, 18:40 ]
Mam nadzieję że to ostatni post w tym temacie. Przyczyna chyba znaleziona po 2,5 roku bo i udało się ustalić kiedy to się dzieje. Błąd wywalało po ok 4000 obrotów i tylko na komputerze. Przyczyna to zimny lut na sterowniku. Fachman wszystkie styki podotykał lutownicą i problem znikł. Oby na zawsze...
hipolit:
Przepraszam , czy widać na tym zdjęciu czujnik położenia wału rozrządu
czy czujnik położenia wału?
I proszę o wskazanie zaworu EGR
Yeti1989:
[ Dodano: 2015-06-16, 18:40 ]
Mam nadzieję że to ostatni post w tym temacie. Przyczyna chyba znaleziona po 2,5 roku bo i udało się ustalić kiedy to się dzieje. Błąd wywalało po ok 4000 obrotów i tylko na komputerze. Przyczyna to zimny lut na sterowniku. Fachman wszystkie styki podotykał lutownicą i problem znikł. Oby na zawsze...[/quote]
Siemka. Podepnę się pod temat bo w sumie mam podobny problem. Już 2 raz wymieniłem ten czujnik tym razem na oryginał bo miał podziałać dłużej niż chińczyk. No i pojechałem nad morze 550km trasa krajówkami plus autostrady. Czujnik wymieniony miesiąc temu (chińczyk wytrzymał rok). Autko ma 218k km przebiegu. I zastanawiam się co może być przyczyną. Kolega wspomniał o zimnym lucie. Pytanie ktory to sterownik i może coś wiecej szczegółów? Ręce już opadają bo czujnik drogi plus wycieczki do mechanika. Nie wspomnę o tym że LPG nie działa bo nie ma sygnału z czujnika... więc albo znajdę przyczynę albo kupię inne auto bo już grube siano weszło i dalej g***o....
robaszek127:
Nie kupuj zamiennikó a najlepiej oryginał używany za niewielką kasę i zaoszczędzisz bo zakup chińczyka to wywalanie kasy szczególnie jak jeździsz ze wszystkim do mechanika. Mam 1.3 i nawet nie wiem co to ten czujnik bo chyba jest akurat w tym modelu nie awaryjny.
Choć już sam nie kupię hyundaia ale kupując inne i naprawiając u mechaników nawet maluch był strasznie drogi w utrzymaniu.
Nawigacja
[#] Następna strona