Forum > Getz

[Getz] Jak sprawdzić czujnik wałka rozrządu ?

<< < (3/3)

Yeti1989:
8-) chińczyk jeździł rok. Oryginał (będzie reklamowany) na który nie żałowałem hajsu wytrzymał miesiąc i mało mi samochodu nie spalił. Stopił sie cały (bedąc nad morzem) i musiałem go zupełnie odłączyć żeby jakoś zrobić 550km do domu (oczywiście wyciek oleju itd...). Zamówiłem chinola. Jak ten też się spali (przynajmniej nie  będzie szkoda) to znaczy że w instalacji jest coś pokiełbaszone i będę patrzył dalej.

Pytanie do Was. Na wtyczce są 3 przewody. Jak mniemam zasilanie (czerwony) masa (czarny) i sygnał (żółty). Jak podłączyć miernik i ile powinno byc Volt na czerwonym oraz ile Amper (bo w sumie woltów jest mało ale prąd duży i zrobiło zwarcie?) W manualach nie znalazłem tej informacji jakie tam powinny być wartosci.

Mechanika mam zaprzyjaźnionego i ceny hurtowe (orginał Hyundai 140pln). Ciężko jednak u niego z terminami a póki co potrzebuję samochodu a taką naprawę moge wykonać pod domem (jak zresztą większość rzeczy).

Dzięki!

P.S. ELM oczywiście pokazuje P0340 (przerwa w obwodzie)

Edit:
Po wyjęciu oryginalnego czujnika okazało się że topił się on (w sumie stopił) od strony cewki magnetycznej. Wtyczka była w porządku i po podpięciu chinola wszystko wróciło do normy. Zobaczymy jak to rozpatrzy Intercars.

Yeti1989:
Intercars uznał reklamację i był zwrot gotówki. Ciekaw jestem ile najtańszy chinol podziała. Taki mały upgrade wjedzie w postaci demontażu najbardziej denerwującej i awaryjnej rzeczy jaką jest instalacja LPG. Więcej z tym problemów niż pożytku w tak małym silniku więc idzie do śmietnika 8-)

Gaz zdemontowany. Autko jeździ o niebo lepiej. Przy tej pojemności to tylko zbędny balast...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej