Forum > Accent
[Accent MC] Samochód wolno się zbiera...
gordoon:
Witam. Mam problem...
Od pewnego czasu zauważyłem, że mój samochód czasami zbiera się płynnie, szybko i bez żadnego problemu a czasami strasznie muli.
Podczas dodawania gazu czuję, że obroty nie są proporcjonalne do prędkości samochodu.
Tak samo czasami auto ledwo się zbiera i w pewnym momencie rusza jak rakieta.
Zastanawiałem się czy to może wina turbiny. Ale chyba nie bo słyszę jej pracę.
Wyrzucam opcję ślizgającego się sprzęgła (był wymieniany cały komplet - VALEO)
Zauważyłem także przy wymianie węża do intercoolera olej w przewodzie, przepustnicy oraz w intercoolerze. - Nie wiem czy to ma coś do problemu
Na wężu filtra powietrza od strony turbiny (obok odmy) jest lekkie zapocenie. - Wyczyścić cały wąż ?
Co to może być ? Odma ? Turbina pada ?
Płyny wszystkie są na dobrym poziomie.
Przejechałem już 6 tys km na nowym oleju i poziom jest na MAX
niebieskiultras:
oleju w dieslu nie może być za dużo bo dojdzie do robiegania silnika //www.youtube.com/watch?v=FH1U93rsuys
mała ilość oleju w przewodach od ic do turbo to norma - przynajmniej w wszystkich dieslach do czynienia
masz w aucie filtr cząstek stałych ? jeśli tak to tam szukałbym przyczyny braku mocy - zwiększona ilość oleju to efekt nie dokończonego wypalania filtra - paliwo dostaje się do oleju . spróbuj przegonić go gdzieś na autostradzie .
mój mechanik powiedział ,że każdego diesla trzeba czasem "przegonić" - efekt w każdym aucie jakby więcej mocy i zero dymienia (stare diesle) przy odpalaniu ani przy przyspieszaniu jedynie przy jeździe przy obrotach 3,5 tyś przykopci od czasu do czasu
gordoon:
Dodam, że po odkręceniu korka wlewu oleju dymi na biało.
Jutro przydepnę trochę.
Nie mam pojęcia czy mam filtr cząstek stałych. Problem pojawił się gdy miałem urwane śruby od zaworu EGR.
Widziałem takie rozbieganie :-) u mnie olej jest na dobrym poziomie. Nie jest nad max.
A co do obrotów to ja osiagam max 2,5tys
Właśnie przeczytałem artykuł o filtrze cząstek stałych. Objawy opisane przeze mnie pasują, ale nie wiem czy mam ten filtr cząstek stałych :-P
" Innym objawem zapychania się filtra cząstek stałych jest spadek mocy silnika. Prędkość maksymalna jest niższa, a przyspieszenia odczuwalnie gorsze. Zwłaszcza na niskich obrotach, kiedy potrzebujemy sprawnie przyspieszyć bez redukowania biegu, reakcja na gaz jest dłuższa i wydłuża się także zjawisko turbo dziury."
werni:
Możesz jeszcze sprawdzic filtr paliwa. U mnie były objawy podobne przy przypchanym filtrze. Paliwo z poczatku słabo szlo a potem przy wiekszych obrotach cisnienie je przepychalo i byl skok mocy. Mozesz tez miiec juz wtryski na wykonczeniu
gordoon:
Sprawdzałem poziom oleju u jest poniżej max. To wykluczam dostawanie niewypalonego oleju do oleju silnikowego .
Filtr paliwa jest nowy. Natomiast wypadł mi już wcześniej kabel od czujnika w filtrze paliwa.
Wtryski? Myślałem, że od 200 tyś km może zacznie się coś z nimi dziać.
A może ty wina tankowania paliwa? Tankuję na Orlenie zwykłego diesla. Ostatnio robili badania i ponoć u mnie na Orlenie mają bardzo niskiej jakości paliwa.
Warto czasami wlać verwe?
A co z tym dymieniem z wlewu oleju?
Dzisiaj auto trochę przepalę to być może jakiś syf wyjdzie.
Nawigacja
[#] Następna strona