Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] komputer pokładowy
ololysy:
W moim niestety go nie ma... Czy ktoś próbował przełożyć zegary od takiego z komputerem??? Czy jest możliwe że będzie to działać?
martinez98:
Ja też nie mam, ale ECU wiem, że od ECU powinien być poprowadzony kabelek. We wtyczce opisany chyba jako TRIP jesli dobrze pamietam. Gdyby dolozyc kabelek i wymienic licznik, moze by dzialalo.
Speedy112:
Powinno wszystko śmigać. Jutro Ci to sprawdzę i dam znać dokładnie co byś nie był stratny na zegarach :) kolega wyjaśnił wyżej, potwierdzam instalacja jest pociągnięta.
Pozdrawiam
Speedy
ololysy:
Super. Daj znać. Im dłużej jeżdżę moim santa tym bardziej mi na nim zależy...a każdy nowy stuk lub szmer przyprawia mnie o zawał...
vanhelsing:
Ciekawy temat,ale to samo lub więcej można mieć tańszym i prostszym sposobem. Kupujemy wtyczkę ELM/OBD Bluetooth i ściągamy na smartfona aplikację do obsługi takiej wtyczki. Aplikacji jest wiele,jedne lepsze,inne gorsze.Minus jest tylko jeden-wtyczka nawet w rozmiarze mini nie mieści się pod klapką i trzeba klapkę zdjąć.W każdym razie dzięki temu możemy monitorować o wiele więcej rzeczy niż z komputera pokładowego.Polecam-fajna zabawa.Koszt: wtyczka 20zł,aplikacja 0 zł. Można tylko doznać szoku,jeśli się sprawdzi np. po rozruchu w zimie spalanie chwilowe :lol:
Nawigacja
[#] Następna strona