Forum > Lantra

[Lantra J2] Niekompletna instalacja elektryczna w każdej J2.

<< < (2/4) > >>

BartBartez:
Tutaj masz najprostszy schemat:
http://forum.opel24.com/topic/25475-Montaz-halogenow-uniewersalnych-jestem-zielony/
85 - pozycyjne
30 - zasilanie z akumulatora (przez bezpiecznik 10A)
87 - zasilanie halogenów
86 -  masa przez wyłącznik

Złośnik:
Witam. Natrafiłem na jeszcze jeden problem - i niewiem czy mnie on też nei dotyczy - chociaż co prawda sprawa jest opisywana dla lantry po lifcie - a mianowicie - tzw. BRACKETS dla haloegnów do lantry - innymi słowy mocowanie ramki tych halogenów do pasa auta.
Tak jak tutaj jest ten element:
http://www.motormoor.co.uk/I-00/11/80/Item.htm

A tutaj przedstawiony problem gdy go nie ma:
//www.youtube.com/watch?v=vxzKH9XYJdY

Halogeny które zamierzam zamontować wyglądają tak:

A do wersji po lifcie tak:

Jak się przyjżeć to trafiamy na identyczny problem. Gdzie teraz dostać taki element ? W ASO spróbuję zadzwonić ale cena mnie napewno rozwali całkowicie bo za sam przełącznik chcieli ponad 100zł netto !!!

/DODANO 13:20/
Odpowiedź od ASO - jest to element 86541-29000 cena jednostkowa to 130zł netto !!!
Super - nazywa się to wzmocnienie zderzaka i wygląda dokładnie tak:

Ale oczywiście - pod halogeny - ten element napewno nie spasuje - to ma każdy.

waldi678:
HEJ oglądając zdjęcia widać ,że po lifcie lantra też niema fabrycznej wiązki kabli ( na zdjęciu są zapakowane w osobnym woreczku przewody )więc z tego wynika, że chyba żadna wersia J2 nie miała wiązki.

Złośnik:
No dobra wiązkę przeboleję jeszcze - to zrobię sam - ale kwestia jeszcze montażu halogenów - bo może ktoś nei zrozumiał - wzmocnienie zderzaka czyli ten kawałek blachy - ma każde auto - w sensie Lantra. Ale - i tu UWAGA bo można doznać szału - aby umocować halogeny - należy - UWAGA - wymienić standardowe wzmocnienie zderzaka na takie - właśnie jak na zdjęciu:

Jak widać jest dospawany element z dwoma otworami pod ramkę halogenu - wszystko spoko - pomijam już fakt że zapewne do demontażu wzmocnień - należy zdemontować zderzak - ale druga sprawa to to że wzmocnienie zderzaka to nie blaszka wielkości 5zł tylko porządny kawał złomu którego wielkości nie oddają te zdjęcia.
W realu to taki kloc i poniżej halogen:

Ten proces jest utrudniony na każdy sposób - mozna by było to idealnie rozwiązać nie dając żadnych zaślepek i wtedy można mieć pretensje do samego siebie lub po prostu - uwaga - lampy takie jak np. do getza - wszystko mocowane na czterech wkrętach do zderzaka na których trzymają się zaślepki. Co za cholerstwo - już mi się odechciewa.

kosmos2011:

--- Cytat: "Złośnik" ---Yyyyyy nie znalazłem na necie nic na temat Lantry a trochę ciężko mi jest narazie opanować schemat podłączenia tego:

Czy moz emi ktoś przetłumaczyć tą stronkę: Niby jest tu opisane jak podłaczyć te halogenki, gdzie przekaźnik itd. Będę wdzięczny.
--- Koniec cytatu ---

Sory że tak póżno

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej