Forum > Tucson JM
[Tucson ] Szarpanie podczas przyspieszania
pitu90:
Witam serdecznie. Mam pewien problem z Hyundaiem, otóż po ostatniej wizycie u mechanika (wymianie zaworu EGR [ORGINAŁ], czyszczeniu geometrii turbiny, wymiany kompletnego rozrządu[ORGINAŁ]) Tucson podczas przyspieszania w zakresie obrotów 1500 - 2200 zaczyna szarpać, natomiast jak przyspieszam agresywnie dodając gazu, szarpania nie ma. Podmieniałem już przepływomierz ale nic nie dało, może ktoś z forumowiczów mi pomoże, co może być przyczyną szarpania?
martinez98:
Sonda lambda, nieszczelność w dolocie lub wydechu? Trochę loteria. Jakieś błędy są?
pitu90:
Błędów nie ma żadnych, auto przyspiesza bez problemu, nie ma żadnej utraty mocy, tylko to denerwujące szarpanie..
dareczekw:
Miałem taki przypadek w moim Tucsonie a winą były różnej wielkości opony (różnica wysokości pomiędzy przód a tył jakieś 1 - 1,5 cm) i wtedy podczas jazdy w zakresie 1,5 - 2 tys obr. załączał się ASR i to powodowało uczucie szrpania. Gdyby nie przypadek to wymieniłbym połowę samochodu i dalej nikt by nie wpadł na przyczynę.
kwkojot:
Witam
Mam dokładnie ten sam objaw od dłuższego czasu, a zaczęło sie po czyszczeniu egr u mechanika niestety nikt nie potrafił określić w czym problem, więc wybrałem sie do serwisu wywaliłem 300 zł i stwierdzili, że musieli zaktualizować sterownik silnika a jak usterka będzie się ponownie objawiać, wtedy trzeba wymienić zawór egr- 1900 zł. Usterka objawiła się po kilku dniach :-(
Nawigacja
[#] Następna strona