Forum > Tucson JM
[Tucson ] Szarpanie podczas przyspieszania
zyga42:
Witam . Mam problem z Hyundaiem, otóż po ostatniej wizycie u mechanika (wymianie zaworu EGR [ORGINAŁ], , wymiany kompletnego rozrządu[ORGINAŁ]) Tucson podczas przyspieszania w zakresie obrotów 1500 - 2200 zaczyna szarpać, natomiast jak przyspieszam agresywnie dodając gazu, szarpania nie ma. Wymieniłem filtr paliwa i powietrz prosze o pomoc. silnk 2.0crdi 103 kw :-(
kosmos2011:
To nie lepiej było napisać mam ten sam problem co pitu90 proszę o pomoc lub zacytować część pierwszego postu.
kaczywd:
Witam Wszystkich.
Szukam tematu ,pod który mogę się podpiąć i wybrałem właśnie ten.Mam problem bardzo podobny ,z tym że mój Tucson przy wejściu na 1500 obr. spada do 1200 albo i mniej. Czasami z 1700 spada jak jest ciepły,tak jak by go coś dławiło
Zaznaczam że to na postoju,bez obciążenia. Powyżej 2000 obr. jakby było ok,ale wyrażnie jego praca nie jest równa.Wrażenie jest takie jak by nie pracował na wszystkich wtryskach równo. Może któryś z Was jest w stanie mi coś zasugerować.
;-)
zyga42:
--- Cytat: "kosmos2011" ---To nie lepiej było napisać mam ten sam problem co pitu90 proszę o pomoc lub zacytować część pierwszego postu.
--- Koniec cytatu ---
jak nie masz co napisać to nie pisz
bobek310:
--- Cytat: "zyga42" ---Witam . Mam problem z Hyundaiem, otóż po ostatniej wizycie u mechanika (wymianie zaworu EGR [ORGINAŁ], , wymiany kompletnego rozrządu[ORGINAŁ]) Tucson podczas przyspieszania w zakresie obrotów 1500 - 2200 zaczyna szarpać, natomiast jak przyspieszam agresywnie dodając gazu, szarpania nie ma. Wymieniłem filtr paliwa i powietrz prosze o pomoc. silnk 2.0crdi 103 kw :-(
--- Koniec cytatu ---
Może jest to problem mechaniczny, ale zacząłbym od następującej czynności:
napompowania wszystkich kół do jednakowego ciśnienia
Przy napędzie 4x4 komputer przy różnicy ciśnień = różnicy obrotów kół odczytuje to jako uślizg kół i dołącza chwilowo tylną oś - powodując szarpnięcia. Ja miałem podobne objawy - dopompowałem po ok 0,3 atm i temat umarł śmiercia naturalna.
Nawigacja
[#] Następna strona