Forum > Lantra / Elantra

[Elantra XD] Światła Led po włączeniu klimatyzacji gasną

<< < (2/3) > >>

OuTchOrN:

--- Cytuj ---Zastosowany w tym zestawie układ elektroniczny "uspienia"- STANDBY włacza reflektory DRL wraz z rozruchem pojazdu i pojawieniem sie odpowiedniej wartosci napiecia w układzie elektrycznym oraz automatycznie wyłacza swiatła dzienne po uruchomieniu przez użytkownika swiateł mijania, drogowych lub przeciwmgłowych.
--- Koniec cytatu ---

Wytłumaczenie może być tylko jedno, musi spadać ci napięcie kiedy włączysz klimatyzację. Obciążenie silnika rośnie. Może to wina szczotek alternatora? Jednak poczekaj na opinię innych osób.

RaulC:
Podepnę się pod temat.
Marcin. Gdzie masz te ledy zamocowane? możesz dać zdjęcie frontu?

Do tego mam pytanie. Chcę zamontować ledy pod postojowe by się świecił tył i podświetlenie kabiny. Mogę tak zrobić, bo autko z 2001 i rejestrowane w Polsce w 2008.
Nie wiem tylko, czy jak zamontuję światła z automatycznym wyłącznikiem to czy po zapaleniu świateł mijanie nie wyłączy mi też postojowych i czy to w ogóle ma szansę zadziałać.
Pytam, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć, przy żadnym modelu. Było tylko przy okazji samodzielnego przełącznika na ten temat, ale o automacie nic.
Moje autko to ela xd

kadafi:
Jak chcesz mieś dzienne+ postojówki to + (zazwyczaj biały przewód) łączysz pod + z mijania.
Jak chcesz mieś same dzienne to podłączasz pod postojówki trzeci przewód.

OuTchOrN:
Jeżeli dobrze kumam, chcesz by z przodu świeciły się ledy a z tyłu postojowe?

RaulC:
Właśnie chcę mieć z przodu dzienne a z tyłu postojówki. Postojówki mogą też być z przodu. Najwyżej zmienię żarówki na ledy. Chcę to zrobić najprostszym sposobem by się nie grzebać za mocno w instalacji elektrycznej. + stały pod postojówki, + zmienny (automatyczny wyłącznik) pod mijania (w eli są oddzielne kable do postojowych i mijania) oraz - do akumulatora.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej