Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Światła Led po włączeniu klimatyzacji gasną
Marcin:
witam, zwracam się do was z prośbą bo nie wiem gdzie może być przyczyna, jakiś miesiąc temu kupiłem światła do jazdy dziennej magneti marelli, światła założył mi elektryk, później jak sprawdzałem założył tak jak wymaga te instrukcja, światełka chodziły wszystko dobrze do momenty włączenia klimatyzacji, kiedy włączę klimatyzacje światła gasną, nie wiem czy reklamować światła, czy jechać do elektryka? Co o tym myślicie.
OuTchOrN:
Co znaczy podłączył je prawidłowo?
Napisz skąd światła led biorą +12V, skąd masę, skąd + po zapłonie i skąd+ ze świateł. Dodaj dodatkowo tag w nazwie tematu, jakie to auto edytując temat.
Marcin:
dzięki kolego, ten model świateł ma tylko 3 kable, do podłączenia, i wg instrukcji tak też zostały podłączone, +12 V na plusie od akumulatora, masa na minusie od akumulatora, a ostatni kabel u mnie niebieski do kabla świateł mijania.
OuTchOrN:
Jakie to auto? Co to za model? weź mi podeślij model tych świateł. Bo bez schematu nie jest wstanie zrozumieć jak to działa^^
U mnie działa to tak:
4 przewody - czerwony +12 akumulator, czarny - masa, biały + od świateł mijania, i niebieski +12 z zapłonu.
I odpalam auto zapalają się światła, w momencie kiedy zapalam światła przekaźnik dostaje 2 plus i wyłączają się.
Auto już widzę, dodałeś tag, że jest to Elantra 2005r. Podaj model jeszcze :) tych światełek ^^
Marcin:
model śwatełek: Magneti Marelli LPQ080 :) one mają taki " mikroukład" dlatego są trzy kabelki, który uruchamia światła dopiero po starcie silnika
Nawigacja
[#] Następna strona