Byłem w poniedziałek w ASO. Niestety jak na złość podczas kilku prób w ASO dźwięk ten nie był słyszalny wiec panowie przesmarowali w ciemno dwa - ich zdaniem najbardziej podejrzane - miejsca w kolumnie kierownicy. Niestety po powrocie do domu ten dźwięk znów sie znów pojawił...
Tego dnia było bardzo gorąco na zewnątrz. Może coś (elemnt gumowy?, plastikowy?) w obudowie kolumny kierownicy pod wpływem wysokiej temp (w ciągu dnia samochód stał na zewnątrz) zaczyna trzeć i stad ten dźwięk..
[ Dodano: 2014-08-06, 09:53 ]dołaczam link do filmu z tym dźwiękiem który nagrałem w swoim ix35
[ Dodano: 2014-08-20, 16:18 ]Ostanie kilka dni dźwięk ten nie był słyszalny. Niestety dziś znów się pojawił w takich samych okolicznościach jak pisałem wcześniej.
W rzeczywistości dźwięk jest głośniejszy niż to słychać na filmie (choć jego głośność bywa różna).
Zapomniałem dodać, że w ASO powiedzieli mi że dźwięk ten może pochodzić od taśmy poduszki powietrznej, która zwija się i rozwija podczas kręcenia kierownicą. Przyznam że brzmi jakoś dziwnie. U mojego znajomego który ma ix35 sprzed FL taki dźwięk nigdy nie występował a przejechał nim już ponad 120 tys km.