teraz są juz whitevision, z barwą 4300 K
fajnie świecą w i20. Najbielej ze wszystkich jakie miałem. Zobaczymy jak z trwałością. Używam co prawda świateł do jazdy dziennej, więc test trwałości nie do końca może być miarodajny, ale zobaczymy.
jak sądzicie panowie, czy wytrzymają mi standardowe bezpieczniki, kiedy zamiast H4 60/55 założę H4 100/90.
bezpieczniki wytrzymają, ale: może nie wytrzymać Twój dowód rejestracyjny przy spotkaniu z policją, którą oślepisz tymi żarówkami, a przede wszystkim mogą nie wytrzymać odbłyśniki w Twoich lampach i jeśli też masz plastikowe "szkło", to szybciej zmatowieje, i od zewnątrz, i od wewnątrz. Kostki też lubią się nadtopić przy takim zestawie. Opisuję to z własnego doświadczenia (policji tylko nie przerabiałem - nie zdążyłem). Dobrze, że do dajEwo lampy były i są łatwo i tanio- dostępne.
[ Dodano: 2014-12-02, 09:23 ]Czy możecie polecić jakies białe podświetlenie tablicy, chodzi o c5w.
szukaj żarówek z diodą cree. Jak jest z canbusem w tucsonie nie wiem, ale dla bezpieczeństwa żeby się nie żarzyły żarówki po wyłączeniu weź z can. Nie zaszkodzi, a możesz uniknąć dublowania zakupów.