Autor Wątek: [ix35 EL] Stuki w zawieszeniu w ix35  (Przeczytany 143282 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

balboa

• Gość
[ix35 EL] Stuki w zawieszeniu w ix35
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Luty 2012, 21:33:21 »
Cytat: "jacek2"
Wydaje mi się że zgubienie tego elementu nie wchodzi w grę, raczej to było coś innego.. :shock:

to prawda, byłem w ASO i nie ma "ubytków".
Zauważyłem, że w naszych przednich chlapaczach jest takie wgłębienie, gdzie zbiera się śnieg przechodzący potem w lód - to mogło wypaść podczas jazdy.

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Luty 2012, 08:35:53 »
Cytat: "balboa"
Cytat: "jacek2"
Wydaje mi się że zgubienie tego elementu nie wchodzi w grę, raczej to było coś innego.. :shock:

to prawda, byłem w ASO i nie ma "ubytków".
Zauważyłem, że w naszych przednich chlapaczach jest takie wgłębienie, gdzie zbiera się śnieg przechodzący potem w lód - to mogło wypaść podczas jazdy.
Też o tym myślałem. Denerwują mnie te chlapacze.
Przeważnie po przyjeździe do domu z trasy - na podwórku wszystkie kawałki lodu i śniegu odrywają się od chlapaczy i zostają na placu.......
ładny syf z tego pozostaje..... :roll:  :roll:

Makosan

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Luty 2012, 21:50:14 »
Niestety mam to samo: (przepraszam że się powtarzam)
Mam wersje napęd na przód ix35 i cały czas mam ostre stuki w przedniej lewej stronie samochodu (prawie przy kierownicy) tak zwane metaliczne stukanie z przodu auta,
występujące przy jeździe po nierównościach czyli jeżeli auto wpada w tak zwany
rezonans, duża częstotliwość drgań powoduje że "coś o coś" się obija,
i wydaje naprawdę metaliczny dźwięk.
Nie słychać tego przy najechaniu na dziurę, to musi być ciągłość wybojów na pewnym odcinku drogi.

- Najgorzej to słychać jak jedzie się drogą brukową (kocie łby),
tak jakby dwa śrubokręty uderzały o siebie, dosyć mocno.

Ogólnie serwis mówi że nie wie o co chodzi... Dwa razy w serwisie i nic...
Czy musimy się do tego przyzwyczaić? Czy ktoś nas poprostu wali w .....
czarną otchłań - pozdrawiam.

mwap

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Luty 2012, 07:24:19 »
koledzy a czy Hyundai już poprawił to stukanie w roczniku 2012 ? bo ja mam odbiór auta 17 marca i trochę się boję czy mój też nie będzie stukał .

mariuszek_eu

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Luty 2012, 12:49:30 »
Ja zrobiłem już ponad 200km i narazie cisza w porównaniu to Skody Fabii zawieszenie miękkie P.S macie to od nowości czy zaczeło wam stukać po jakims czasie?

canion

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Luty 2012, 13:48:22 »
mwap - Jest dobrze. po przeniesieniu fabryki do Czech  wiele początkowych usterek wyeliminowano. Zabieraj  i ciesz sie z jazdy.

balboa

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Luty 2012, 16:22:40 »
Czytając forum można odnieść wrażenie, że to seryjna i stała usterka. Może warto robić też posty o braku tego typu usterek naszych 35-kach.
Mam model z 2010 roku, przód napęd i nic mi nie stuka, puka, a w każdy szmer się zawsze wsłuchuję.
Więc wg mnie nie ma co siać histerii, bo auto jest po prostu "the BEST". ;-)

spry

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Luty 2012, 19:46:24 »
Cytat: "mariuszek_eu"
Ja zrobiłem już ponad 200km i narazie cisza w porównaniu to Skody Fabii zawieszenie miękkie P.S macie to od nowości czy zaczeło wam stukać po jakims czasie?

200 km czyli z domu do koscioła?-cóż o za przebieg aby jakiekolwiek opinie pisać ?
Kpiny sobie z nas robisz taka opinią,jeśli odebrałeś nowe auto  to cały czas Twoje łapki nie wiedzą co robić w nowym aucie,czy jesteś jakimś muzykiem,że podsłuchujesz każdy odgłos?,a porównanie do tego ogryzka jak fabia -jest żałosne  ......

mariuszek_eu

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Luty 2012, 21:04:11 »
sądzac po wypowiedziach innych użytkownikach usterka występowała bo odbiorze z salonu a porównywałem do fabii bo nie miałem do czego innego

mwap

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Luty 2012, 06:56:44 »
dzięki za info trochę się uspokoiłem trzeba odbierać i być dobrej myśli a nie siać panikę  :-P

zomol

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Luty 2012, 12:26:11 »
Byłem na jeździe testowej. Nie wiem który to był rocznik (przejechane około 3500 km) Celowo wjechałem na nierówności i faktycznie słychać stuki nie jakieś specjalnie głośne ale ewidentnie słychać metaliczne stukanie gdzieś z przedniego zawieszenia. Ponadto okrutnie skrzypiał podłokietnik do tego stopnia, że odechciewało się na nim opierać :shock:
Jest to lekko irytujące bo w obecnym aucie mam przebieg ponad 100 tys i nic nie stuka ale mam nadzieje, że w obecnie sprzedawanych modelach to wyeliminowali bo odbieram w tym tygodniu :-P

EDIT:

Dziś odebrałem swojego MY12 i kamień z serca nic nie stuka czyli coś poprawili :-P

Offline lukasz.zst

• Giełda

Skurek

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 05 Marzec 2012, 22:50:03 »
deliktanie pukał mi prawy przód - wymienili amorek.

za 2 tyg. znowu coś mi tam brzęczy - jutro jade na wymianę 2 amorków z przodu.

ciekawe ile razy jeszcze.

firefighter1

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 06 Marzec 2012, 09:14:11 »
Ja już prawie rok jeżdżę i ciągle nastawiam uszy jak nietoperz ale nie słyszałem aby coś kiedykolwiek u mnie stukało, mój model był składany jeszcze w "starej" fabryce. Po rozmowie z serwisem potwierdzili, że dla mojego nr (wg VIN) nie ma zgłoszeń serwisowych czy też akcji. Problem musi dotyczyć widocznie konkretnych partii/serii.
Ja zamawiałem samochód w styczniu 2011 i dostałem zgodnie z terminem po 3 miesiącach, wtedy to zaczęły się problemy z dostawami-ludzie czekali po pół roku. Jak zamawiałem to 1.6 GDI był nowością i w tym okresie kilka sztuk sprzedali, a później dopiero mieli sporo zamówień.

Gringo

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 07 Marzec 2012, 16:47:54 »
Chętnie posłuchałbym jakiegoś "niestukającego" ixa, bo już nie wiem czy jestem przewrażliwiony i TTTM czy jest o co walczyć, bo nadal walczę z tym klekotem :-/