Forum > Sonata

Wibrujące obroty w Sonacie GLS 2.0 16V DOHC 95r.

<< < (2/3) > >>

micek85:

--- Cytat: "Hants" ---Jesli tak naprawiasz auto - jak szukasz o nim informacji, to sie nie dziwie, ze masz problemy.

//www.youtube.com/watch?v=lRwecE8OOLU
--- Koniec cytatu ---

Heh takich stron angielskich,ruskich i jakiś innych to mam tysiące i nie chodziło mi o jakieś linki na youtub-a z jakimś anglikiem bełkoczącym coś pod nosem tylko chciałem coś po polsku i polskie schematy.Jeśli masz coś na temat sondy lambda to podeślij mi schemat ale coś po Polsku ok ? Kłopot z obrotami już rozwiązałem :-) jeszcze raz poprawiłem rozrząd i pasek balansowy i to w nim była przyczyna.Potrzebuję jakieś zdjęcia i schemat kontrolera sondy lambda bo tak jak mówiłem jest urwany jeden kabel na jej wyjściu i nie mam pojęcia gdzie był bo na kostkach jest wszystko a on chyba był osobno gdzieś polutowany.Pozdrawiam i dzięki za poświęcenie :-)

micek85:

--- Cytat: "Hants" ---Jesli tak naprawiasz auto - jak szukasz o nim informacji, to sie nie dziwie, ze masz problemy.

//www.youtube.com/watch?v=lRwecE8OOLU
--- Koniec cytatu ---

tak na marginesie... ten anglik na youtub-ie reklamuje przyrządu które są droższe niż taka sonata a ja ustawiłem rozrząd bez tych kosmicznych wynalazków :-) Czy orientujecie się w ogóle ile kosztuje podpięcie pod komputer i sprawdzenie tych kabli które mam odłączone ?? czy robią to w serwisie Hyundai-a ?

Hants:
Nie Anglik, a Amerykanin. Do reszty sie nie ustosunkuje.

micek85:

--- Cytat: "Hants" ---Nie Anglik, a Amerykanin. Do reszty sie nie ustosunkuje.
--- Koniec cytatu ---

Słuchajcie a czy wiecie może gdzie w tym samochodzie te ludziki schowały filtr paliwa ?? byłbym bardzo wdzięczny za pomoc bo filtr leży u mnie od czasu gdy sonatka mi się posypała.Na googlach jest dużo podpowiedzi ale to albo bzdury albo wersja europejska.Moja sonatka to 2.0 16V GLS (95r. wersja Amerykańska) z silnikiem DOHC) Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam :-)

karguhl:
Cześć. Mam to samo. Obroty skaczą od 1000 do 1500, podłączenie do komputera wskazuje że wszystko jest ok, mechanik rozłożył ręce. Padaka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej