Forum > Sonata

Wibrujące obroty w Sonacie GLS 2.0 16V DOHC 95r.

(1/3) > >>

micek85:
Witam wszystkich!! Jestem tu nowy i taka pierwsza rzecz... na forum jest strasznie mało konkretnych rzeczy dotyczących ustawień rozrządu w sonacie a o schematach i rzeczach serwisowych już nie mówię.Mój problem polega na tym że wymieniałem u siebie uszczelkę pod głowicą i niedawno wymieniałem rozrząd.Samochód pali na dotyk ale jest coś nie tak z obrotami gdyż skaczą od 900 do 1400 i za cholerę już nie wiem co to może być.Rozrząd jest ustawiony według wszystkich znaków i jest na pewno dobrze.Pasek balansowy bardzo mnie ciekawi bo słyszałem że on ma też dużo do obrotów ale tutaj nie znalazłem ani jednej informacji na ten temat.Nie mam 100% pewności co do tego paska bo niby jakoś się go przestawia o 180 albo 360 stopni.Wiem tylko tyle że pasek balansowy jest ustawiony według znaków.Mam też taki 2 problem.W mojej sonacie mam parę "wolnych" kostek i nie mam zielonego pojęcia do czego są i czy czasami któraś się nie wypieła.Słyszałem też że jeśli chodzi o równą pracę silnika i dobrą regulację obrotów... Musi być prawidłowo podpięta sonda lamda i tu też nie mam ani schematu ani nawet żaden elektryk nie wie o co chodzi.U mnie jest kostka podłączona ale wystaje jeden przewód w czarnej izolacji a w środku jest fioletowy.Jest to ta czarna kostka pod maską naprzeciwko kierowcy.Czy ma ktoś jakieś schematy czy zdjęcia czy cokolwiek ?? Mechanicy i elektrycy rozkładają ręce i w ogóle nawet nie wiedzą co to jest SONATA a już w szczególności wersja Amerykańska bo taką właśnie posiadam.Pomoże mi ktoś ??

Hants:

--- Cytat: "micek85" ---mało konkretnych rzeczy dotyczących ustawień rozrządu
--- Koniec cytatu ---

Kpisz sobie. Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz fotki z opisem od podniesienia maski, do zjazdu z garazu. Nawet film jest.

micek85:

--- Cytat: "Hants" ---
--- Cytat: "micek85" ---mało konkretnych rzeczy dotyczących ustawień rozrządu
--- Koniec cytatu ---

Kpisz sobie. Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz fotki z opisem od podniesienia maski, do zjazdu z garazu. Nawet film jest.
--- Koniec cytatu ---

Gdyby było tak jak mówisz to ludzie jeździliby tylko hyundaiami a przez brak wiedzy nikt ich nie kupuje i dlatego sprowadzają wszystkie złomy z Niemiec.Ja nie kpię tylko mówię poważnie i dla mnie naprawa tego samochodu to teraz rzecz pierwszorzędna.Na żadnej stronie ani jak wpiszesz w google nie ma rzeczy i schematów serwisowych no chyba że zadowala cię język rosyjski albo inny :-) Potrzebuję konkretnej odpowiedzi i pomocy.A tak na marginesie to do 2.0 GLS z silnikiem DOHC nic nie znajdziesz :-)) Pozdrawiam

Hants:
Jesli tak naprawiasz auto - jak szukasz o nim informacji, to sie nie dziwie, ze masz problemy.

//www.youtube.com/watch?v=lRwecE8OOLU

BartBartez:
www.hmaservice.com - tu jest wszystko. W dziale FAQ na forum jest instrukcja jak się zalogować

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej