Forum > Getz

wyciek oleju

(1/3) > >>

obar777:
witam wszystkich. mam problem. byłem z moim getzem 1.1 na przeglądzie. po tym przeglądzie zaczął kapać olej spod filtra.pojechałem tam znowu i powiedzieli, że dostawa filtrów była wadliwa i za każdym razem wymieniali filtr. (chyba już 4) Czy rzeczywiście te filtry mogły być wadliwe (podobno oryginalne) czy oni coś popsuli podczas wymiany. miał ktoś taki problem?

remlen:
Potwierdzam, że coś jest nie tak z oryginalnymi filtrami. Chyba uszczelki są do d....
Po zmianie oleju też mi ciekło (2 razy). Kupiłem w końcu filtr NIPPARTS i jest sucho. Szkoda czasu na jeżdżenie do ASO. Kup filtr innej firmy i wymień - św. spokój.

obar777:
dzięki kolego.powiedz ile kosztował taki filtr i gdzie go kupiłeś? Tylko nie wiem czy jak zmienię na inny filtr to nie stracę gwarancji? jak było u Ciebie. trzymaj się

remlen:
Filtr kosztował coś ok. 14-15 zł. firma NIPPARTS (mam gdzieś pudełko bo niedawno zmieniałem). Kupiłem w Auto Japan. Ale Nipparts dostaniesz w wielu sklepach. Moge Ci potem podac nawet nr katalogowy. Najlepiej by było podjechac z zakupionym filtrem (albo wczesniej spytaj w ASO) czy zmienia Ci na ten co kupisz. Ja juz nie mam tego problemu bo auto ma 5 lat. A wczesniej tez jezdzilem do ASO z wlasnym olejem i filtrem. zalezy od nich.

pzdr

obar777:
pytałem ale powiedzieli że muszą założyć oryginalny.Najwyżej sam sobie kupię i założę ten filtr o którym pisałeś i zobaczymy co będzie. może podaj mi ten nr katalogowy tego filtra. dzięki za pomoc.napiszę potem jak ten filtr się sprawuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej