Forum > Getz

wyciek oleju

<< < (2/3) > >>

Kucol:
w takim razie kup filtr oryginalny i załóż go na parę dni przed przeglądem ;) gwarancja powinna być wtedy bez problemów ;p

remlen:
Numery na pudełku:

J1317004
15208-KA010
B6Y1-14-302

Tak to było napisane. Jedno pod drugim.
pzdr

RADTUS:

--- Cytat: "obar777" ---pytałem ale powiedzieli że muszą założyć oryginalny.Najwyżej sam sobie kupię i założę ten filtr o którym pisałeś i zobaczymy co będzie. może podaj mi ten nr katalogowy tego filtra. dzięki za pomoc.napiszę potem jak ten filtr się sprawuje.
--- Koniec cytatu ---

Obar777
Z tego, co piszesz masz auto na gwarancji do tego zapewne zapłaciłeś na usługę pt.: olej + filtr, więc walni w stół i mają to zrobić porządnie! dodam, że bezkosztowo!
Rozumiem, że trafi się walnięta seria, błąd w montażu, ale Ty conajwyżej możesz stracić trochę czasu na drugie podejście, a reszta to ich podstawowy obowiązek!!!. Więc zaproś kierownika do rozmowy, stanowczo poproś o załatwienie sprawy (wymiana filtra / poprawny montaż / umycie wszystkich elementów które zostały "zachlapane") i zapytaj o której masz odebrać autko. Na zaleceniu dodaj, że jeżeli zaliczą kolejnego err to koszt trzeciego podejścia (dojazd + Twój czas = 300,00zł) i będziesz zadał satysfakcji! ;)

Jak już załatwią Ci temat pożegnaj się i nigdy nie wracaj do tego ASO, bo skoro jest problem z usługą wymiany oleju to pomyśl co będzie dalej ?

obar777:
witam. wymieniłem ten filtr i założyłem filtr filtrona. na razie jest dobrze, nie leci. zobacaymy jak będzie dalej. pozdrawiam wszystkich.

toldus:
Witam. Dzisiaj po nocnej temperaturze -20 st.C po wyjeździe z garażu zauważyłem plamę oleju w miejscu gdzie znajdowała sie komora silnika. Wcześniej nic takiego nie miało miejsca. Zastanawiam się czy to jakaś usterka, czy może kurczenie się metalu przy niskich temperaturach mogło spowodować powstanie nieszczelności.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej