Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Światła do jazdy dziennej - Hyundai Santa Fe

<< < (8/11) > >>

Arni71:
Ja właśnie zastanawiam się nad tym, niestety nie jest to zbyt legalne - znaczy się stosowanie tego typu DLR-ów - nikt nie da na to atestu, chyba że reflektor jest wyprodukowany jako wyposażony w DLR, niestety nie trafiłem na takie do Santka SM, będę miał namiar na firmę która montuje DLR-y w reflektorach fabrycznych, chcę to połączyć z regeneracją.

slaw:
Witam,odnośnie świateł dziennych podzielę się z Wami jak ja to zrobiłem.
Wymontowałem oryginalne halogeny, zdjołem szkła pogrzewając delikatnie opalarką  

Instalacje wykorzystałem od halogenów,3-ci przewód wypuściłem przez odpowietrznik w halogenie i podłączyłem przez przekażnik sterowany masą z żarówki reflektorowej (żarówki sterowane są masą ) który wyłąncza DLR-y po włączeniu świateł . Auto wyprodukowne przed 2009r więc można jeżdzić na światłach dziennych razem z postojowymi czyli zgodnie z przepisami.
Warunek to włączony wył. halogenów. Wiem że straciłem halogeny przeciwmgłowe ,ale coś za coś i nie kaleczyłm zderzaka.

JKowalski:

--- Cytat: "Arni71" ---Ja właśnie zastanawiam się nad tym, niestety nie jest to zbyt legalne - znaczy się stosowanie tego typu DLR-ów - nikt nie da na to atestu, chyba że reflektor jest wyprodukowany jako wyposażony w DLR, niestety nie trafiłem na takie do Santka SM, będę miał namiar na firmę która montuje DLR-y w reflektorach fabrycznych, chcę to połączyć z regeneracją.
--- Koniec cytatu ---

Hej.

Masz może te namiary? Ja znalazłem taka firmę ale wiąże się to z wysyłką lamp do nich, co nie do końca mi pasuje  :roll:

Arni71:
Jeszcze nie mam,
miałem trochę urwania głowy w domu i nie myślałem o tym, to jest kwestia spotkania ze znajomym i tego żeby sam nie zapomniał zapisać :)
Jak tylko będę miał to napiszę.
jedynie co teraz mogę napisać to jest warsztat w Zabrzu lub okolicach.

gizmo:
A ja zrobiłem sobie takie ledy. Zakupione na allegro. Standardowe, okrągłe ale znalazłem z ledami HP (mocno świecą). Gościu sprzedaje w cenie tanich smd. Te uważam za lepiej wykonane niż inne chińczyki. Przewody dużo grubsze niż u innych chińczyków. Każda lampa zakończona jest wtyczką izolowaną. Zestaw przewodów do podłączenia jest w peszlu, zakończony również wtyczkami do podłączenia lamp. Na przewodzie prądowym jest bezpiecznik. Tego nie posiadają najtańsze okrągłe ledy z allegro. Zamontowałem je na grillu. Zrobiłem dla nich aluminiową osłonę w którą wpuściłem ledy i porządnie zaizolowałem silikonem połączenie szkła z obudową (najczęstszy mankament ledów dostająca się woda i parowanie świateł). Ledy podłączyłem na przekaźniku. Póki co jestem zadowolony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej