Forum > Matrix / ix20
[ix20] nowe auto kilka pytań
zuku:
samochód stoi wyłączony wszystkie drzwi się otwierają a te jedne z tyłu nie - ciągniesz za otwieracz od środka i cisza, podejrzewam że tej linki do zamka nie podłączyli :-/
wojbur:
No to zgłaszaj usterkę w ramach gwarancji, jest tego 5 lat więc niech się starają. 8-)
zuku:
no niestety ale będę musiał do nich jechać, zastanawia mnie czy na moje żądanie w serwisie wyłączą mi automatyczne blokowanie drzwi, oraz to denerwujące powiadamianie o niezapiętych pasach?
wojbur:
Szczerze mówiąc nie liczyłbym na to, jeśli wyłączą to tylko i wyłącznie odpłatnie, mogą powołać się iż to działanie w kierunku bezpieczeństwa itp itd wiec wtedy lipa.
W służbowych Focusach/Mondeach mamy gorzej - położysz teczkę na fotelu pasażera, to wykrywa obciążenie fotela i drze ryja że pasażer (którego nie ma...) powinien zapiąć pasy :mrgreen:
zuku:
no tak nie ma to jak VW/Audi tam podłącza się kabel i się ustawia w samochodzie co tylko chce,
a propo powiadamiania o pasach pomimo że siedział mi niezapięty pasażer z tyłu to nie hałasował o niezapiętych pasach, czyli z tyłu nie ma tych czujników?
Nawigacja
[#] Następna strona