Autor Wątek: [Santa Fe SM] Gaśnie podczas jazdy.  (Przeczytany 28905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

felkner

• Gość
[Santa Fe SM] Gaśnie podczas jazdy.
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Listopad 2015, 03:53:36 »

Offline dziki1971

• Giełda
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Listopad 2015, 16:52:57 »
Witam odpiąłem przeplywomierz i teraz nie gasnie przy wyzszych obrotach,auta troche zmulone ale narmalnie pracuje,wychodzi nato ze padłe,nieodpowiednio dobieroło mieszanke paliwa.

bartekk377

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Listopad 2015, 19:13:10 »
Witam borykalem sie z podobmym problemem ze silnik gasl mi niespodziewanie pozniej mial problemy z odpaleniem . sugerowalem sie paliwem syf w baku zapchany filtr okazalo sie ze to byl zawor egr ktory sie blokowal a wkoncy zie calkowicie zablokowal i niemoglem odpalic auta pomogla kapiel zaworu w nitro i czyszczenie oraz dawka WD40 ;D mam nadzieje ze pomoglem

felkner

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Listopad 2015, 08:31:42 »

Offline marian_admwz

• HKP
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 10 Grudzień 2015, 22:29:42 »
Mam podobny problem ze swoim autem. Gaśnie przy obrotach powyżej 2 tys. niezależnie czy ciepły czy zimy. Wystarczy odczekać 1-2 min i odpala. Nie pokazuje błędów, dwa razy wyskoczył check, i błąd niskie ciśnienie paliwa. Pierwsza diagnoza zapchany filtr lub pompa. Filtr paliwa wymieniony, pompa ok. Nadal to samo. Teraz podejrzany jest zawór EGR który ewidentnie jest uszkodzony, dmucha spalinami i na wyższych obrotach coś w nim grzechocze. Czy może być on przyczyną gaśnięcia ?

Offline ttt1970

• HKP
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 24 Maj 2016, 16:37:12 »
Witam -i mnie dopadła ta przypadłość,od jakiegoś czasu również gasnął w czasie jazdy ,ale zawsze potem odpalał.Przedwczoraj chcę odpalić a tu kicha-dopiero z pomocą samostartu odpalił jednak nie wchodzi na obroty,jak zimny faluje i nie ciągnie powyżej 2000obr.Check świeci i błąd P0190,który za chiny nie da się usunąć,usuwa na chwilę ,ale po ponownym odpaleniu wraca.I tu mam pytanie ,czy błąd jest związany tak jak wskazuje komputer,czyli czujnik ciśnienia listwy CR ,czy również obwód w/w czujnika.Czy do wymiany sam czujnik,czy szukać jeszcze gdzie indziej usterki.Dodam,że czujnik i regulator wyczyszczone,przedmuchane etc.
Sitko w baku wyczyszczone,w sumie nie było z czego czyścić,filtr nowy.

Offline volcan

• Giełda
    • http://www.prace-geologiczne.pl
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Maj 2016, 11:27:22 »
Może być też za niskie ciśnienie w listwie - czyt. wtryskiwacz ma otwarty przelew i spuszcza ciśnienie z listwy. Miałem dokładnie to samo - przy czym po drugim zgaśnięciu (pierwsze na autostradzie przy prędkości rzędu 170 km/h, drugie na mrozie około -20 stopni - po uruchomieniu samochód jechał bez problemu, po czym nagle osłabł i zgasł) auto trafiło na regenerację wtryskiwaczy - po której po pierwsze okazało się, że diesel wcale nie musi dymić, po drugie ogólnie praca silnika się znacznie wyrównała, zmniejszyły się wibracje jednostki napędowej w czasie pracy itd.

Offline dziki1971

• Giełda
« Odpowiedź #37 dnia: 27 Lipiec 2017, 20:24:48 »
Witam temat powraca blad P1181,teraz gasnie mi jadac np na 5 biegu dodam nagle gazu silnik stop,stacyjka na off pare sekund i pali jade dalej,jesli jade na wysokich obrotach na kazdym biegu nie przydusze go gazem jest okjedzie narmalnie,wymienilem uszkodzony wczesniej regulator cisnienia na listwie CR i samochod zachowuje sie tak samo na wysokich obrotach jest ok,gdzie wczesniej na tym regulatorze odcinki dostawalpo okolo 2000rpm,dziwne,zrobilem test przelewowy
1 cylinder-50ml
2-44ml
3-44ml
4-40ml
co o tym myslicie,dodam ze przy tescie na cascade czujnik plynu pokazuje raz temp silnika raz -40,tak samo przeplywomierz raz dawke jaka podaje za chwile np3276mg/st,oraz przepustnica polozenie 0% za chwilke np 30% i 15132mV,wyczytalem jeszcze z zamrozonych ramek cos takiego
CALCULAT.LOAD.VALUE
COOLANT TEMP.SENSOR
INTAKE MAP
ENGINE SPEED
VEHICLE SPEED SNR.
Dodatkowo pojawiajace sie bledy jakby w tle przez chwile
P0110INTAKE AIR TEMP. SENSOR
P0115 ECT SENSOR CIRCUIT MALFUNKTION
moze ktos z lepiej obeznanych sie wypowie,dodam ze blad P1181to podstawowy ktory wywala po odcince silnika,sprawdzane dwoma urzadzeniami diagnostycznymi.dzieki ipozdrawiam

Offline dziki1971

• Giełda
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Sierpień 2017, 10:17:39 »
Witam mam prosbe moze zechcialoby sie komus zmiezyc  cisnienie na listwie cr progr cascada,ile ma i np przy 2000rpm tez,bo cos misie wydaje ze mam za niskie,lub ile powinno byc,dzieki